“Dört Göz” sergisi bizleri inmediğimiz yollara, açmadığımız kapılara götürüyor.

“Dört Göz” sergisi bizleri inmediğimiz yollara, açmadığımız kapılara götürüyor.ISTANBUL (TR) - İsviçreli Linda Herzog’un fotoğrafları ve Türkiyeli Tan Cemal Genç’in çizgileri ortak bir sergide buluşuyor. “Dört...

Yayınlanma:
“Dört Göz” sergisi bizleri inmediğimiz yollara, açmadığımız kapılara götürüyor.

“Dört Göz” sergisi bizleri inmediğimiz yollara, açmadığımız kapılara götürüyor.

ISTANBUL (TR) - İsviçreli Linda Herzog’un fotoğrafları ve Türkiyeli Tan Cemal Genç’in çizgileri ortak bir sergide buluşuyor. “Dört Göz / Fotoğraflı Çizgili Geziler” sergisi 10 Mart Cuma günü Beyoğlu’nda, Karşı Sanat Çalışmaları’nda açılıyor.

İki sanatçının ortak noktaları düşünme biçimleri. Farklı hayat gerçeklerine, bakış açılarına ve ifade biçimlerine ışık tutmaya çalışan bu sergide, ikili arasındaki bağlantı, fotoğraf ve çizimlerdeki hikayeler oluyor. Farklı disiplinlerden olmalarına rağmen, bakış açıları şaşırtıcı biçimde birbirleriyle yazışıyor. Genç’in kalemiyle kağıda döktüğü hayal gücü ve izlenimler, Herzog’ta bir yolcu olarak kameraya yansıyor.

Tan Cemal Genç, yıllardır “mega şehir” İstanbul’da yaşıyor ve çiziyor. Bu yaşlı ve kaotik şehir, onun ritmik ve tek çizgili çizimlerinin ayrılmaz bir parçası. Animasyon çalışmalarının da dokusunu oluşturuyor.

Basel’de yaşayan Linda Herzog, projelerinde şehir ve ülkeler üzerine yoğunlaşıyor. İkili, Linda Herzog İstanbul’da yaşarken tanışırlar. Beraber şehir turlarına çıkarlar. Herzog, yaklaşık üç yıllık Türkiye gezilerinden sonra “Mihriban” isimli fotoğraf kitabını çıkarır. Fotoğraflı yolculuklarına Berlin ve Paris’te devam eder.

Fotoğraf ve çizgi gibi iki köklü sanat dalının ilginç bir buluşması olan “Dört Göz” sergisi, 10 Mart - 8 Nisan 2017 tarihleri arasında, Beyoğlu’nda Karşı Sanat galerisinde izlenebilir.

Karşı Sanat Çalışmaları.
Gazeteci Erol Dernek Sokak, Hanif Han, No 11/4
Beyoğlu 34420 İstanbul

T: +90 (212) 245 71 53-54 F: +90 (212) 249 71 67 E: [email protected]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet