Dünya Maske Çıkarıyor ! (Özel Haber)

Dünyanın bir çok yerinde insanlar maske takmanın başka hastalıklara davetiye çıkaracağından endişe ediyor ve artık maske kullanmak istemiyor. Covid-19 salgını sebebiyle, dünyanın her yerinde hastalığın bulaşmaması ve yayılmaması için ağzı ve burnu kapatan maskeler kullanılıyor. Bir çok ülkede zorunlu hale getirilen maskeler, 1 seneyi aşkın süredir insanlar için bir temel ihtiyaç haline geldi.

Yayınlanma:
Dünya Maske Çıkarıyor ! (Özel Haber)

Dünyanın bir çok yerinde insanlar maske takmanın başka hastalıklara davetiye çıkaracağından endişe ediyor ve artık maske kullanmak istemiyor.

Covid-19 salgını sebebiyle, dünyanın her yerinde hastalığın bulaşmaması ve yayılmaması için ağzı ve burnu kapatan maskeler kullanılıyor. Bir çok ülkede zorunlu hale getirilen maskeler, 1 seneyi aşkın süredir insanlar için bir temel ihtiyaç haline geldi.

Bu kadar uzun süre maske takmanın farklı hastalıklara yol açabileceği endişesine kapılan bir grup insan, sosyal medya üzerinden maskeyi istemediklerine dair video paylaşmaya başladı. Kimisi maskeleri yakarken kimisi ise maske takmanın zararlı olduğunu iddia ederek konuyla ilgili farklı kısa videolar paylaşıyor.

ÇİFT MASKE TARTIŞMASI

Yeni mutasyonların %70 daha hızlı bulaştığını söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof.Dr.Murat Aksoy, çift maske takmanın kalabalık ve kapalı ortamlarda koruyuculuğu arttırdığını söyledi ancak çift maskenin nefes alıp vermede kişiye zorluk çıkarabileceğini de sözlerine ekledi. Prof.Dr.Aksoy, özellikle KOAH gibi solunum hastalıkları bulunan kişilerin bu konuda dikkatli olması gerektiğini ifade etti. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet