Ege Üniversitesi bilgi birikimini uluslararası arenaya taşıyor

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof.

Yayınlanma:
Ege Üniversitesi bilgi birikimini uluslararası arenaya taşıyor

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın liderliğinde gerçekleştirilen Özbekistan temasları sonucu harekete geçen Ege Üniversitesi, Taşkent Tekstil ve Hafif Sanayi Enstitüsü ile iş birliği protokolü imzaladı. EÜ Eski Senato Salonu’nda gerçekleşen imza törenine EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Atılgan, Prof. Dr. Cemil Gürgün ile Prof. Dr. Mehmet Ersan, Taşkent Tekstil ve Hafif Sanayi Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Sabirov Ilkhom ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Boboxojayev Bakhtiyor katıldı. Protokol kapsamında iki üniversite arasında öğretim üyesi ve öğrenci değişimi, öğrenci staj hareketliliği, ortak uluslararası Ar-Ge projeleri, çift ve ortak diploma programları ile ortak akademik yayınlar konularında iş birliği yapılacak.

Protokol töreninde konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaklaşık bir ay önce YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar ile birlikte Özbekistan’da üniversitelere yaptığımız ziyaretlerde birçok protokole imza attık. Bu girişimler meyvelerini vermeye başladı. Bugün, Taşkent Tekstil ve Hafif Sanayi Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Sabirov Ilkhom ile birlikte ortak Ar-Ge projeleri oluşturmak üzere anlaşmaya vardık. Hem Deri hem de Tekstil Mühendisliği bölümlerimizde bulunan hocalarımızla bir araya gelerek laboratuvar altyapımızı inceleyecekler. Ulusal ve uluslararası projelere iki kurum olarak ortak başvurularda bulunacağız. Taşkent Tekstil ve Hafif Sanayi Enstitüsü heyetini üniversitemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Ege Üniversitesi olarak uluslararasılaşma hedeflerimiz doğrultusunda bu tür ziyaretlerimiz hız kesmeden devam edecek. Bu anlaşmanın hem iki ülke hem de iki üniversite için hayırlı olmasını diliyorum. Bizim Özbekistan’a karşı ülke olarak özel bir sevgimiz var. Dolayısıyla bu iş birliğini daha geniş alanlara yaymaya her zaman açığız. YÖK’ün yeni vizyonu doğrultusunda uluslararası iş birliklerimize verdiği desteklerden dolayı YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

İmzalanan protokolün detaylarını anlatan Taşkent Tekstil ve Hafif Sanayi Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Sabirov Ilkhom, “Protokol temelinde, deri ve tekstil mühendisliği alanında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapmaya karar verdik. Böylelikle bu hareketlilik ile Ege Üniversitesi ve Taşkent Tekstil ve Hafif Sanayi Enstitüsü arasındaki bilgi ve becerilerin geliştirilmesine yönelik güçlü adımların atılacağı bir iş birliği anlaşması yapmış olduk. Bu ziyaretin temeli, Ocak ayındaki Özbek-Türk forumu çerçevesinde, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın enstitümüze ziyaretinde atıldı. Ziyaretimizin ve imzaladığımız anlaşmaların her iki üniversite için de yararlı olacağına inanıyorum. Bu anlaşma, bizim daha önce başka üniversiteler ile yaptığımız anlaşmalara benzer şekilde lisans öğrencilerinin 2 yıl Taşkent Tekstil ve Hafif Sanayi Enstitüsünde 2 yıl ise Ege Üniversitesinde eğitim görmeleri şeklinde olacak. Yüksek lisans öğrencileri için ise bu durum 1+1 şeklinde olacak. Ziyaretimiz kapsamında Ege Üniversitesinin laboratuvarlarını gezmek ve akademisyenleri ile fikir alışverişinde bulunmak istiyoruz. Umuyorum ki her iki üniversite arasındaki fikir alışverişi sürekli hale gelecektir” diye konuştu.

Ziyaret kapsamında Taşkent Tekstil ve Hafif Sanayi Enstitüsü heyeti, Ege Üniversitesi laboratuvarını gezerek teknik donanım ve alt yapı hakkında bilgiler aldılar.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet