En iyi 10 Webmaster aracı hangileridir?

Webmaster araçları, web sitesi işleri ile uğraşan kişilerin başlangıç aşamasından devam eden süreç ve sonuna kadar, en önemli yardımcılarıdır. En iyi webmaster araçları listemizdeki araçları kullanarak, internet siteleriniz...

Yayınlanma:
En iyi 10 Webmaster aracı hangileridir?

Webmaster araçları, web sitesi işleri ile uğraşan kişilerin başlangıç aşamasından devam eden süreç ve sonuna kadar, en önemli yardımcılarıdır. En iyi webmaster araçları listemizdeki araçları kullanarak, internet siteleriniz için yapabileceğiniz çalışmaları daha profesyonel bir noktaya taşıyarak daha fazla verim sağlayabilirsiniz. Birçok webmaster aracı kullanılmakta olsa da bunlar arasında öne çıkanlar, ideal bir kullanım için yeterli olacaktır. Peki En İyi 10 Webmaster Aracı Hangileridir?

En İyi 10 Webmaster Aracı Hangileridir?

Listemizde bulunan araçların bir kısmı ücretli ve bir kısmı da ücretsizdir. Ancak tamamı da kendi alanlarında webmasterlar tarafından kullanılabilecek en iyi araçlar olarak öne çıkmaktadırlar.

Google Search Console

Ücretsiz SEO araçları arasındaki Search Console, web siteniz hakkında geniş bilgileri bulabileceğiniz önemli bir araçtır. Web sitenizin hangi anahtar kelimelerde görünür olduğu ve ziyaretçi aldığı, sitenize giriş yapan kişilerin ve görüntülenmelerin istenilen aralıklarda analizinin yapılacağı önemli bir araçtır.

Google Search Console aynı zamanda sitenize eklediğiniz içeriklerin linklerini Google’a göndererek, indeks almalarını sağlayacak önemli özelliklere de sahiptir.

Google Trends

Yine Google servisleri üzerinden devam edecek olursak, en iyi webmaster araçları arasında Google Trends yer verilmesi gereken servislerden biridir. Bu servis geniş veya dar zamanlı olarak, popüler aralamaları görebileceğiniz bir servistir.

Özellikle anlık aranmaları görerek popüler olma ihtimali yüksek anahtar kelimeleri bulup içerik hazırlayarak, web sitenize ciddi manada ziyaretçi çekebilirsiniz.

Semrush

İşte webmasterlar tarafından en beğenilen araçlardan biri daha! Semrush dünya genelinde ücretli olmasına karşın webmasterlar tarafından en fazla kullanılan ve birçok fayda sağlayan bir araçtır.

Semrush sayesinde rakip analizi yapabilir, ihtiyacınız olan anahtar kelimelere ulaşarak içerik boşluklarından yararlanıp buna yönelik içerikler oluşturabilirsiniz.

Majestic

Ücretli bir webmaster aracı olan Majestic, son derece profesyonel olmasıyla dikkat çekiyor. Link profilini rahatlıkla analiz edebileceğiniz web sitenizin, nereden nasıl linkler aldığını ve silinen backlinkleri görmenizi sağlayacak önemli bir araçtır.

Ahrefs

Tıpkı Majestic ve Semrush gibi webmaster tarafından yoğun olarak kullanılan ücretli bir araçtır. Sitenize verilen bağlantılar hakkında önemli detaylar sunan Ahrefs, anahtar kelime konusunda da size yardımcı olabilecek en iyi SEO araçları arasında yer alır.

SEO Monitor

SEO performansının çeşitli özelliklere göre ölçülmesini sağlayan araç, alanının en iyilerinden biri olarak gösteriliyor. Türkçe dil desteğine de sahip olan araç, projeleriniz için orijinal fikirler bulmanıza yardımcı olacak özellikler taşımaktadır.

Searchmetrics

İçerik analizinin yanı sıra derinlemesine teknik analizlerde yapmak istiyorsanız, en iyi webmaster araçları arasındaki Searchmetrics ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek özellikler taşıyor.

Ücretli olan bu program link yapısı ve anahtar kelime analizi konusunda da kolaylıklar taşımaktadır.

Moz Analytics

SEO denilince akla ilk gelen araçlardan biri olan Moz Analytics, webmasterlar tarafından yapılan SEO çalışmalarına önemli katkılar sağlıyor. Organik trafiğinizin artması için detaylı bir çalışma planlıyorsanız, ihtiyacınız olan birçok özelliği bu araçta bulabilirsiniz.

Ubersuggest

Ücretsiz versiyonu kısıtlı olsa da ücretli versiyonu, özellikle anahtar kelime analizi konusunda büyük bir yardımcıdır. SEO zorluk derecesi ve aranma hacmine göre anahtar kelimeler bulmak ve buna göre içerikler hazırlamak istiyorsanız, kesinlikle işe yarar bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz.

Google Analytics

Ziyaretçilerinizin anlık davranışlarını görebileceğiniz gibi geçmiş verilerde sunan Google servisi, ücretsizdir. Bu servis sayesinde anlık ziyaretçi sayınız, ziyaretçilerinizin nereden nasıl geldiği gibi önemli detaylara ulaşmanız mümkündür.

Kaynak Haber Galerisi

Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet