‘Eşitlik Kazandırır’ diyen Tepe Emlak Yatırım, Kadının Güçlenmesi Prensipleri için (WEPs) imza attı

Kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmalarıyla öne çıkan Türkiye organize perakende sektörünün köklü şirketlerinden Tepe Emlak Yatırım, en önemli küresel özel sektör girişimlerinden Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (Women’s Empowerment Principles-WEPs) imzacıları arasında yer aldı.

Yayınlanma:
‘Eşitlik Kazandırır’ diyen Tepe Emlak Yatırım, Kadının Güçlenmesi Prensipleri için (WEPs) imza attı

Kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmalarıyla öne çıkan Türkiye organize perakende sektörünün köklü şirketlerinden Tepe Emlak Yatırım, en önemli küresel özel sektör girişimlerinden Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (Women’s Empowerment Principles-WEPs) imzacıları arasında yer aldı.

 

 

Geçtiğimiz yıl 25’inci yaşını kutlayan ve bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerle birçok ilke imza atan Tepe Emlak Yatırım A.Ş, kadının iş dünyasında güçlenmesine yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Alışveriş merkezi ve ticari alanlarda sürdürdüğü yönetim, kiralama ve konsept danışmanlığı hizmetlerinin yanı sıra ‘Eşitlik Kazandırır’ ilkesiyle kadınların işgücüne katılımına verdiği destekle öne çıkan Tepe Emlak Yatırım, en önemli küresel özel sektör girişimlerinden olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ile Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında 2010 yılında oluşturulan WEPs platformunun imzacısı oldu.

 

 

Üst yönetimin yüzde 71’ini kadınlar oluşturuyor 

 

Tepe Emlak Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hayal Olcay, konuyla ilgili olarak “Tepe Emlak Yatırım olarak, 25 yıldır çalışanlarımıza eşit, güvene dayalı, ekipler arası gelişimi destekleyen, açık ve kapsayıcı bir çalışma ortamı sağlıyoruz. Mesleklerin cinsiyeti olmadığını savunuyor, kadınların iş hayatında her zaman kalıcı ve çok başarılı işlere imza attığına inanıyoruz. ‘Eşitlik Kazandırır’ ilkesiyle çıktığımız yolda, şirketimizde kadınlar, toplam çalışanların yüzde 54’ünü, üst yönetim pozisyonlarının ise yüzde 71’ini oluşturuyor. Kadınlarla çalışmak çok yaratıcı, kapsamlı düşünmeye teşvik eden ve performansı yüksek bir ortam sağlıyor. Bununla beraber, iş hayatı bir denge üzerine kuruludur. Kadın ve erkeklerin farklı becerileri birleştiğinde, dayanışmayla ortaya çıkan zenginlik, başarılı şirketler, huzurlu ve mutlu toplumlar demektir. Bunun için WEPs Platformu’nun imzacıları arasında biz de yer alıyoruz” dedi. 

 

 

 

‘Kadınların iş dünyasında güçlenmesi için çalışmaya devam ediyoruz’

 

Tepe Emlak Yatırım’ın 25 yıllık dönemde kadınların ekonomik yaşamın içinde artarak yer alabilmelerine yönelik pek çok çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Genel Müdür Deniz Bozan ise şunları söyledi: “Kadın ve erkek tüm çalışanlarımızın mesleki gelişimlerini eğitimlerle destekliyor, kadın istihdamını artırmaya yönelik pek çok örnek çalışma gerçekleştiriyoruz. 25 yılımızda ecording işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz projemizde, ekonomik ve sosyolojik açıdan iklim krizinin sonuçlarından etkilenen bölgelerdeki kadınların el emeği ile ürettiği tohum toplarını #ecoDrone larla doğaya bırakarak, onlar için  sürdürülebilir ve doğaya hayat veren bir gelir kaynağı oluşmasına katkı sağladık. Özgür Turna Kooperatifi üretici kadınları tarafından İzmir Selçuk Efes’teki tesisimizin bahçesinde yer alan limonlar el yapımı reçele dönüştürülerek ekip arkadaşlarımıza hediye edildi. Yönetimini üstlendiğimiz alışveriş merkezlerinde kadın emeğini destekleyen alanlar yaratmaya özen gösteriyoruz. Bunun yanı sıra kadınların daha özgür ve şiddetten uzak bir hayat yaşayabilmesi için UN Women #kayıtsızkalmıyorum projesine destek veriyoruz. Koşu takımımızla birlikte her sene Unicef’in koşu takımı Team Unicef ile birlikte toplumsal cinsiyet eşitliği için koşuyor ve topladığımız bağışlarla kız çocuklarının eğitime katılmasına katkı sağlıyoruz. İmza attığımız WEP’s Platformu kapsamında bundan sonra da toplumsal cinsiyet eşitliğine karşı güçlü duruşumuzla, fırsat eşitliği odağında daha pek çok güzel işlere imza atmayı hedefliyoruz” dedi. 

 

WEPs Platformu toplumsal cinsiyet eşitliği için 7 ilkeden oluşan taahhütler içeriyor

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ile Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında 2010 yılında oluşturulan WEPs platformu, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik 7 maddeden oluşan bir taahhütname içeriyor. Bu taahhütler şöyle sıralanıyor: 

  1. Toplumsal cinsiyet eşitliği için üst düzey ku­rumsal liderlik sağlanması 
  2. Tüm kadın ve erkeklere iş yaşamında adil dav­ranılması, insan haklarına ve ayrım yapmama ilkesine saygı gösterilmesi; bu ilkelerin destek­lenmesi 
  3. Tüm kadın ve erkek çalışanların sağlık, güven­lik ve refahının sağlanması 
  4. Kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim olanaklarının desteklenmesi 
  5. Kadınların güçlenmesi için girişimci gelişimi, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin uygulanması 
  6. Toplumsal girişimler ve savunuculuk çalışmala­rıyla eşitliğin teşvik edilmesi 
  7. Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin elde edilen başarıların değerlendirilmesi ve halka açık raporlanması


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet