FX Piyasaları

USD/TRY: ABD'de teşvik paketi ile ilgili ilerleme sağlandığına yönelik haber akışıyla risk iştahında bu sabah iyimser bir görüntü var. Bu akşamki Fed faiz kararı öncesinde de Dolar endeksinin (DXY) bu yılki yeni en düşük...

Yayınlanma:
FX Piyasaları

USD/TRY: ABD'de teşvik paketi ile ilgili ilerleme sağlandığına yönelik haber akışıyla risk iştahında bu sabah iyimser bir görüntü var. Bu akşamki Fed faiz kararı öncesinde de Dolar endeksinin (DXY) bu yılki yeni en düşük seviyeleri gördüğünü izliyoruz. Fed'in faiz kararı TSİ 22'de iken TSİ 22.30'da Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşması olacak. Fed'in para politikası duruşunda belirgin bir değişiklik yapması beklenmiyor ama ekonomik projeksiyonları ve gelecekteki para politikasına ilişkin ipuçları önemli olacaktır. Fed, tutanaklarda varlık alım hızının ve miktarının belli ekonomik sonuçlarla ilişkilendiren sözlü bir yönlendirmenin olması gerektiğini belirtmişti. Dolayısıyla varlık alımlarına yönelik yönlendirme önemli olabilir. Bugün ayrıca aralık ayına ilişkin küresel hizmet ve imalat PMI verileri de yakından izlenecektir. Yurtiçinde ise günün önemli gelişmesi TCMB Başkanı Naci Ağbal'ın bugün 10:30'da "2021 Yılında Para ve Kur Politikası"na ilişkin tanıtım toplantısında yapacağı sunum olacak. Sunumun ardından soru - cevap kısmı da yakından izlenecek. Önümüzdeki hafta yapılacak TCMB toplantısı öncesinde Başkan'ın vereceği mesajlar kur tarafında oynaklık yaratabilir. Şahin mesajlarda Dolar /TL, 7,7530 desteğini kırmayı deneyebilir ki bu seviyenin altında 6,6950 hedefe girebilir. Diğer yandan, olası yükselişlerde 7,87 ve 7,9250 sıralı dirençler olarak izlenebilir.

EUR/USD: Teşvik paketi ile ilgili gelişmelerle halihazırda zayıf bir görüntü sergileyen Dolar'daki baskıyı artırırken, parite dün hafif yükseldi ve günü 1,2160 seviyesinden kapattı. Ancak, halen bant alanı içerisinde seyreden paritede bugünkü PMI verileri ve Fed toplantısı kırılmaya yol açabilir. Teknik olarak, 1,2180 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda parite yeni bir yükseliş dalgasına girebilir ki 1,2280 ilk hedef olarak izlenebilir. Ara direnç ise 1,2230 seviyesinde. Diğer yandan, olası düşüşlerde 1,2120 ve 1,2075 sıralı destekler olarak takip edilebilir.

XAU/USD: ABD'de teşvik paketinin Noel tatili öncesine yetiştirilebileceğine yönelik umutlarla Ons Altın dünü %1,4 primle 1.854,5 seviyesinde kapattı. Bugünkü Fed faiz kararı öncesinde de yükseliş eğilimini koruyan değerli maden 1.848 desteğinin altına sarkmadıkça 1.875 direncine kadar yükselişini sürdürebilir ki Dolar'daki zayıflık devam ediyor. Söz konusu seviyelerin dışında yukarıda 1.888 direnç, aşağıda ise 1.835 destek olarak izlenebilir.

FX Raporu'muzun pdf halini görüntülemek için tıklayınız...

Kaynak Ziraat Yatırın

Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet