3 İlde 100 Yerleşim Birimi Yolu Kapandı

Hakkari, Muş ve Bitlis illerinde etkili olan şiddetli kar yağışı nedeniyle 100'den fazla köy ve mezra yolunun ulaşıma kapanması, bölgede yaşayanların hayatını olumsuz etkiledi. Karla mücadele ekipleri, yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yayınlanma:
3 İlde 100 Yerleşim Birimi Yolu Kapandı

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Hakkari, Muş ve Bitlis illerinde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Hakkari İl Özel İdaresi'nin yaptığı açıklamaya göre, Hakkari merkezi ve Yüksekova ilçesinde kar yağışı sebebiyle 6 köy ve 28 mezra yolunun kapandığı belirtildi. Karla mücadele ekipleri, söz konusu bölgelerde ulaşımın tekrar sağlanabilmesi için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Yüksekova ve Bitlis'te Kar Mücadelesi

Yüksekova'da durmaksızın devam eden kar yağışı, özellikle Durankaya beldesi ve çevresindeki köylerde yaşamı zorlaştırdı. 2 bin 700 rakımlı Şivekür Tepesi mevkisinde de hava koşulları sebebiyle yolların kullanımı güçleşti. Yetkililer, bölge sakinlerini ve sürücüleri, zorunlu olmadıkça bu yolları kullanmamaları konusunda uyardı. Yüksekova'da, esnaf ve vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önlerinde biriken karları temizlemeye çalıştı.

3-ilde-100-yerlesim-birimine-ulasim-saglanamiyor.jpeg

Muş'ta ise İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür'ün açıklamasına göre, iki gündür devam eden yoğun yağış nedeniyle 46 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Yolların yeniden açılması için çalışmalar başlatıldı. Bitlis'te de aynı durum söz konusu olup, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, 20 köye ulaşımın sağlanamadığını ve karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Bu durum, bölgedeki yaşamı ciddi şekilde etkiliyor ve karla mücadele ekiplerinin yoğun çabalarını gerektiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet