Alanya Halkının Dikkatine! Peynirde Sahtecilik Uyarısı

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, peynir üretimindeki zorlukları ve bu sorunların ihracat üzerindeki etkisini vurgulayarak, çözüm önerilerini aktardı. İhracatta yaşanan fiyat farklılıkları ve üretimdeki sıkıntılar hakkında detaylı bilgi verdi.

Yayınlanma:
Alanya Halkının Dikkatine! Peynirde Sahtecilik Uyarısı

Bayraktar, piyasada bulunan kızarmış peynir, üçgen peynir, kahvaltılık peynir gibi eritilmiş peynirlerin sorunu daha da kötüleştirdiğini vurgulayarak, “Bu peynirler birçok peynir çeşidinin yüksek sıcaklıkta işlenmesiyle yapılıyor. Homojenliği sağlamak için süt tozunun tereyağı bazlı süt ürünleri ve kimyasallarla karıştırılmasını içeriyor. Tüketicilerin tüm tağşiş ve sahte ürünleri tespit etmesi ne yazık ki mümkün değil.” dedi.

Peynir ihracatının birim fiyatının düşük olduğuna da dikkat çeken Bayraktar, “İtalya 2 kat, Fransa 1,4 kat, Hollanda ise 1,3 kat daha pahalıya satıyor. Bu durum hedef pazarlara girmek kadar mevcut pazarlardaki payımızın da artırılmasına yönelik çalışmaların artırılması gerektiğini gösteriyor” dedi.

Bayraktar, üretimdeki sorunların çözülmeden dış pazarda rekabet etmenin mümkün olmadığını vurgulayarak, “Çiğ süt fiyatları değişen piyasa koşullarına göre güncellenmeli, süt üreticilerimiz mağdur edilmemelidir.” dedi.

Peynir seçerken dikkat edilmesi gerekenler

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’ın açıklamaları doğrultusunda peynir seçerken dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir:

Peynirin rengi, kokusu ve tadı doğal olmalıdır.
Peynir katı ve homojen bir yapıya sahip olmalıdır.
Peynirin etiketinde üretim yeri, üretim tarihi ve son kullanma tarihi gibi bilgiler açıkça yazılmalıdır.
Peynir alırken güvendiğiniz markaların ürünlerini tercih edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet