Alanya Kiracılarını Endişelendiren Yargıtay Kararı

Yargıtay'ın boş tahliye taahhütnamesini geçerli kılan kararı, Antalya ve Alanya'daki kiracıları tedirgin ediyor. Bu kararın kiracıların haklarını nasıl etkileyeceği ve ev sahipleri ile kiracılar arasındaki dengeyi nasıl değiştireceği belirsizliğini koruyor.

Yayınlanma:
Alanya Kiracılarını Endişelendiren Yargıtay Kararı

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tahliye taahhütnamesi anlaşmazlıklarında Yargıtay’dan emsal bir karar çıktı. Yargıtay, tahliye taahhütnamesinin tarih kısmının boş bırakıldığının, belgenin geçerliliğini etkilemeyeceğine hükmetti.

Karara göre, kiracı tarih alanı boş olan tahliye taahhütnamesini imzalayarak, ev sahibi tarafından ne şekilde doldurulacağını peşinen kabul etmiş sayıldı. Bu nedenle, bu şekilde yapılan tahliye taahhütnameleri hukuken geçerli sayıldı.

Kararın kiracılar için önemli sonuçları olacak. Boş tahliye taahhütnamesi imzalayan kiracılar, ev sahibinin istediği tarihte evden çıkmak zorunda kalacak. Yasal sürede bildirim yapılması durumunda kiracıya 30 gün süre verilecek. Bu 30 gün içerisinde kiracının evden çıkması gerekiyor. Evden çıkmaması halinde mahkeme ya da icra kanalları ile kiracının evden çıkarılması sağlanabilecek.

Kiracılar tahliye taahhütnamesi verirken dikkatli olmaları gerekiyor. Tarih kısmı boş olduğu için belgenin geçersiz olacağını düşünenler büyük bir yanılgı içerisine düşebilir. Ev sahibine tahliye taahhütnamesi verilecekse bunun yasalara uygun bir nitelikte olmasına özen gösterilmesi gerekiyor.

Tahliye taahhütnamesinin geçersiz olacağı durumlar bulunuyor ama bunlar arasında boş belgeyi imzalamak artık yer almıyor. Kiracı evliyse eşin imzasının olmaması, kira sözleşmesi ile aynı zamanda tahliye taahhütnamesi yapılması, kiracıdan baskı yoluyla tahliye taahhütnamesi alınması gibi durumlar tahliye taahhütnamesini geçersiz yapabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet