Alanya Tapuda Yeni Dönem Başlıyor!

apu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, ev alım satımlarında yeni bir dönemi başlatıyor. 81 ilde uygulanacak 3 boyutlu şehir modelleriyle gayrimenkul işlemleri daha şeffaf ve erişilebilir olacak.

Yayınlanma:
Alanya Tapuda Yeni Dönem Başlıyor!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü yeni döneme geçti. TKGM’nin kurduğu 3 boyutlu şehir modelleri yönetim bilgi sistemiyle, gayrimenkul alım satım süreçlerinde, gayrimenkulün alan büyüklüğü, cephesi, oda sayısı gibi yapı ve bağımsız bölüm bilgileri web ve mobil uygulamalar üzerinden vatandaşlara sunulacak.

GAYRİMENKUL’DE MOBİL SİSTEM

TKGM 3 Boyutlu bilgi sistemi ile, Maks ve Takbis entegrasyonlarının öneminden bahseden Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Proje ile gayrimenkul alım satım süreçlerinde, gayrimenkulün alan büyüklüğü, cephesi, oda sayısı gibi yapı ve bağımsız bölüm bilgileri web ve mobil uygulamalar üzerinden vatandaşlara sunulabilecek. Hatta bu veriler yakın zamanda 2024 strateji programında yer alan değer haritaları oluşturulması çerçevesinde de kullanılabilecek. Sistem ile gerçek ve güncel bir bina stok takibi ve sorgulaması da mümkün olacak. Taşınmazların güneş potansiyelinden, gürültü tahminlerine kadar birçok farklı amaçla da kullanılabilecek” kaydetti.

KOLAY ERİŞİM İMKANI

3 boyutlu sistem sayesinde tapudan adrese, adresten tapuya kolayca erişim sağlanabileceğini belirten Özelmacıklı, “MAKS sistemindeki bütün adres, kişi ve numaratör bilgilerinin de TAKBİS’teki mülkiyet bilgileri ile entegre hale gelmesiyle birlikte belediye, tapu ve kadastroya ait dijital verileri bizlere çok farklı imkanlar sağlayacak. Yetki belgeli emlak işletmeleri olarak bu sistemlere erişim imkanlarına bir an önce kavuşmayı arzu ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet