Alanya Üniversitesi YÖK Zirvesinde Gelecek Vizyonunu Masaya Yatırdı

Alanya Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu tarafından Ankara’da düzenlenen 264. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’nda temsil edildi. Toplantıda yükseköğretimin geleceğine yönelik stratejiler, akademik kalite ve dijital dönüşüm başlıkları ele alındı.

Yayınlanma:
Alanya Üniversitesi YÖK Zirvesinde Gelecek Vizyonunu Masaya Yatırdı

Alanya Üniversitesi YÖK Toplantısına Katıldı

Ankara’daki YÖK Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 264. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı, Türkiye’deki üniversitelerin yöneticilerini bir araya getirdi. Alanya Üniversitesi de toplantıda Rektör Prof. Dr. Turan Sağer tarafından temsil edildi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında düzenlenen toplantıda, yükseköğretim sisteminin gelişimine yönelik güncel konular değerlendirildi.

Akademik Kalite ve Dijital Dönüşüm Gündemdeydi

Toplantıda üniversitelerin eğitim kalitesinin artırılması, dijital dönüşüm süreçlerinin hızlandırılması, bilimsel araştırmaların desteklenmesi ve uluslararası rekabet gücünün geliştirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı.

Rektörler, yükseköğretim alanında izlenecek stratejiler ve kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Alanya Üniversitesi Yeni Dönem Hedeflerini Değerlendirdi

Toplantıya katılan Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turan Sağer, üniversitenin akademik gelişim hedefleri doğrultusunda çeşitli temaslarda bulundu. Görüşmelerde, bilimsel üretimin artırılması ve yeni proje alanlarının geliştirilmesine yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Bilimsel İş Birlikleri Ön Plana Çıktı

Kurul toplantısında, üniversiteler arasında ortak projelerin yaygınlaştırılması ve akademik iş birliklerinin güçlendirilmesi de gündeme gelen başlıklar arasında yer aldı.

Alanya Üniversitesi’nin de bu doğrultuda yeni dönem çalışmalarını şekillendirmesi ve akademik faaliyetlerini geliştirmeye yönelik adımlar atması hedefleniyor.

Toplantıda ele alınan karar ve değerlendirmelerin, Alanya Üniversitesi'nin eğitim, araştırma ve uluslararasılaşma hedeflerine katkı sağlaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet