Alanya'da döviz vurgunu! Yasal çerçevede denetim başlıyor

Alanya Dövizciler Birliği (ALDOBİR) Başkanı Turgay Kırbaş, yetkisiz döviz alım satımının artışıyla ilgili endişelerini dile getiriyor. Türkiye genelinde bu sorunun yaygınlaştığını belirten Kırbaş, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Kambiyo Genel Müdürlüğü aracılığıyla başlattığı denetimlerin şehre yansıdığını açıkladı.

Yayınlanma:
Alanya'da döviz vurgunu! Yasal çerçevede denetim başlıyor

Alanya Dövizciler Birliği (ALDOBİR) Başkanı Turgay Kırbaş, Türkiye genelinde artan yetkisiz döviz alım satımı konusunda endişelerini dile getirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Kambiyo Genel Müdürlüğü aracılığıyla başlattığı denetimlerin Alanya'ya da yansıdığını belirten Kırbaş, özellikle turistik tesislerde gerçekleşen yetkisiz döviz işlemlerine dikkat çekti.

YETKİSİZ İŞLETMELERE UYARI

Kırbaş, yerelde yetkililere seslenerek, "Alanya'da yetkisiz döviz alım satımı yapan işletmelerin denetimlerinin artırılmasını talep ediyoruz. Turistik tesislerdeki kaçak döviz işlemlerine son verilmeli ve vatandaşlarımızı güvenli, yetkili döviz bürolarını tercih etmeye davet ediyoruz" dedi. Ayrıca, vatandaşları duvarda yetkili müessese izin belgesi asılı olan döviz bürolarını tercih etmeye çağırdı.

Kırbaş, yetkisiz döviz alım satımı yapan işletmelere ve şahıslara yaptırımların yolda olduğunu belirterek, "MASAK ve Hazine Kambiyo Müdürlüğü müfettişleri tespit çalışması yapıyor. 2024 yılında bu işlemleri yetkisiz yapanlar için zor bir yıl olacak. Yapılan tespitler sonucunda cezalar uygulanacak, işletmeler para ve kapatma cezası ile karşılaşacak. Kimse bu suça ortak olmasın" şeklinde uyarılarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet