Alanya'da Filistin şehitleri unutulmadı

Alanya'da, Kudüs'te İsrail askerleri tarafından şehit edilen Hasan Saklanan ve tüm Filistin Şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Yayınlanma:
Alanya'da Filistin şehitleri unutulmadı

Alanya’daki Emine Özmüftüoğlu Camii'nde, cuma namazına müteakip Kudüs’te şehit edilen Hasan Saklanan ve tüm Filistin şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazının ardından açıklama yapan Alanya Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Başkan Yardımcısı Sait Durusoy, 7 Ekim'den bu yana süren olaylarda 35 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiğini, bunların çoğunluğunun kadınlar ve çocuklar olduğunu söyledi. Gazze'deki durumun sadece yerel bir mesele olmadığını, global bir "şeytani proje" olarak nitelendirdiği Siyonizm ile bağlantılı olduğunu söyleyen Durusoy, Müslüman topluma Filistin'deki zulme karşı daha aktif rol alması için çağrıda bulundu.

“GAZZE’DE YAŞANANLAR TÜM İNSANLIĞA BİR TEST”

Durusoy, Türkiye'nin İsrail ile olan ticari ilişkilerini askıya almasını memnuniyetle karşıladığını ifade ederken, Kürecik ve İncirlik üslerinin kapatılması gerektiğini belirterek bu konuda devletin adımlarını destekleyeceklerini söyledi. Ayrıca, Gazze'de yaşananların tüm insanlığın test edildiği bir durum olduğunu ve mazlumların yanında yer almanın önemine vurgu yapan Durusoy, “Son olarak Kudüs’te işgalci polislere karşı yaptığı saldırı sonucu dört evladını ümmete emanet ederek şehit edilen, ümmetin derdini dert edinen başta Hasan Saklanan kardeşimiz ve tüm şehitlerimizin şehadetlerini Rabbim kabul etsin” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet