Alanya'da Karadeniz rüzgarı esti! Hamsi Festivali'nde 5 ton hamsi dağıtıldı

Alanya Karadenizliler Derneği tarafından düzenlenen Hamsi Festivali, İskele Şelale Meydanı'nda renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde, vatandaşlara 5 ton hamsi ikram edilirken, Karadeniz kültürü de Alanya'da tanıtıldı.

Yayınlanma:
Alanya'da Karadeniz rüzgarı esti! Hamsi Festivali'nde 5 ton hamsi dağıtıldı

Alanya Karadenizliler Derneği'nin düzenlediği Hamsi Festivali'ne katılım yoğun oldu. İskele Şelale Meydanı'nda düzenlenen festival hakkında konuşan Alanya Karadenizliler Derneği Başkanı Muhammet Köse, "Alanya'da Karadeniz kültürünü tanıtmaktan dolayı mutluyuz. Burada bugün 5 ton hamsi dağıtıyoruz. Hamsiler öldüğünü anlasın diye helvasını da ikram ediyoruz. Ayrıca etkinlikte yöresel sanatçılarımız sahne alacak. Karadeniz'den gelen organik ürünler var ve yöresel ürünleri stantlarımız var" diye konuştu.

'BİR SONRAKİ FESTİVALDE 15-20 TON ANCA YETER'

Konuşmasında Alanya'da, Karadeniz kültürünü yaşatmak ve Alanya ile Karadeniz'i bütünleştirmek istediğini söyleyen Köse, festivalde görünen tablodan mutlu olduklarını da belirtti. Köse, festivali geleneksel hale getirmek istediklerini belirttiği açıklamasında, bir sonraki festivalde 15-20 ton hamsinin ancak yeteceğini ifade etti. 2 sürecek etkinlikte, açılan stantlarda, Karadeniz yöresine ait ürünler ziyaretçilerinin belgesine sunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet