Alanya'nın kayıp plajı için ne hamle yapılacak?

Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı ve Aksekili kadınların kullanımı için tahsis edilen ve yıllardır sürünceme de olan Aysultan Kadınlar Plajı son kez ihaleye çıkacak. İşte kayıp plaj için gerçekleşmesi muhtemel ihtimaller...

Yayınlanma:
Alanya'nın kayıp plajı için ne hamle yapılacak?

Dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in seçim sözü olan ve 2017’de açılan Aysultan Kadınlar Plajı 2019’dan bu yana atıl vaziyette bekliyor. Sadece 3 yıl boyunca kullanılabilen ve 2019’da sözleşmesinin bitmesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yeniden işletilmek için talep edilen plaj için, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talebine olumlu yanıt verilmedi. Plaj bir süre sonra Muğla merkezli MUÇEV Vakfına verildi. MUÇEV’e devri gerçekleşen plajın bu tarihten itibaren akıbeti belirsiz kaldı. Alanya Belediyesi de girişimlerde bulunarak, 2022 yılında plajın işletme hakkını devraldı.

PLAJA ALANYA BELEDİYESİ EL ATTI

Mal Müdürlüğü’nden plajı devir alan Alanya Belediyesi, Aysultan’ı 3 yıl süre için KDV hariç 1 milyon 275 bin liradan ihaleye çıkardı. 3 kere tekrarlanan ihaleye talep olmadı. Plajın bütün eksiklerinin tamamlanmasının ardından son bir ihale daha gerçekleştirilecek. Yapılacak son ihaleye de talep olmaması halinde Alanya Belediyesi plajın hazırlıklarını tamamlayıp yaz sezonuna açacak.

VATANDAŞLAR MAĞDUR EDİLMEYECEK

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptığı açıklamada vatandaşların mağdur edilmeyeceğini söyledi. Yücel,” Önceliğimiz tabii ki özel şirketlerin işletmesi ancak yeni açılacak olan ihaleye de talep olmazsa Alanya Belediyesi olarak plajın açılışını bu yazın başında gerçekleştireceğiz ve vatandaşlarımız mağdur etmeyeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet