Alanya'ya gelen turist yaşam maliyetini sorgulattı!

Alanya'ya tatile gelen İngiliz turist Josh Kerr, sosyal medyada paylaştığı 5 yıldızlı oteldeki konaklama fiyatıyla dikkat çekerek, Türkiye'deki yaşam maliyeti tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

Yayınlanma:
Alanya'ya gelen turist yaşam maliyetini sorgulattı!

Manchester’da kira ve faturalar için ayda 950 pound harcadığını belirten Kerr, Alanya’da 5 yıldızlı bir otelde kahvaltı ve akşam yemeği dahil bu fiyata konaklayabilmenin şaşkınlığını dile getirdi. Kerr’in paylaşımı, Türkiye’deki ekonomik durum ve yaşam koşullarına dair farklı yorumlara yol açtı.

Ekonomist Serkan Özcan da Kerr’in paylaşımına dikkat çeken isimlerden biri oldu. Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yerli ve milli politikayla Türk insanı sürünürken, elin İngiliz’i 5 yıldızlı otelde hayatını yaşıyor!” ifadelerini kullanarak, mevcut ekonomi politikalarının halk üzerindeki olumsuz etkilerini eleştirdi.

Özcan’ın yorumu, “Bizim Hans’tan George’dan ne eksiğimiz var… Ahmet, Mehmet, Ayşe de böyle yaşayacak” diyen bir iktidarın vaatlerinin tutulamadığına dair tepkileri de beraberinde getirdi. Özcan’ın eleştirisi, Türkiye’deki gelir eşitsizliği ve sosyal adaletsizlik gibi önemli sorunları yeniden gündeme getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet