ALTSO Başkanı Erdem'den Bakan Şimşek'e Alanya raporu

ALTSO Başkanı Eray Erdem, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e Alanya’nın ekonomik sorunları ve taleplerini içeren kapsamlı bir rapor sunacaklarını açıkladı.

Yayınlanma:
ALTSO Başkanı Erdem'den Bakan Şimşek'e Alanya raporu

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Aylık Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Üyelerin katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan ALTSO Başkanı Eray Erdem, 4 Mayıs’ta Almanya’nın Düsseldorf şehrinde düzenlenen 8. Türk-Alman Ekonomi Günü’ne katıldıklarını hatırlattı. Erdem, “Organizasyona Hazine ve Maliye Bakanı MehmetŞimşek katıldı. Ben de organizasyona davet edildim. Gittim. Türkiye’de katılan tek oda ALTSO idi. Bakan Şimşek’e Alanya’nın genel ekonomik sıkıntılarını, taleplerini dile getirdik. Kendisini önümüzdeki günlerde ziyaret edip ona daha kapsamlı bir rapor hazırlayıp sunma sözü aldık. Bununla ilgili bekliyoruz” dedi.

“ALANYA’NIN SORUNLARINI İLETME İMKANI BULDUK”

TOBB’un 15 Mayıs’ta düzenlenen 80’inci genel kuruluna da katıldıklarını ifade eden Erdem, partilerin gelen başkanları ile görüşüp Alanya’nın sorunlarını iletme imkanı bulduklarını söyledi. Erdem, “Onlardan da önümüzdeki süreçte daha geniş ve kapsamlı sorunları iletmek üzere randevu talebimizi ilettik. Onlardan da dönüş bekliyoruz” diye konuştu.

“GÜVEN ORTAMINI AŞIRI DERECE ZEDELİYOR”

Göç İdaresi Başkanlığı ile sürekli istişare halinde olduklarını söyleyen Erdem, “Bir kanuni düzenlemeler üzerinde çalışmalar yapılıyor. Bizim raporlarda daha önce belirttiğimiz üzere, sağ olsun Göç İdaresi Başkanlığı ciddi anlamda dikkate aldı. Çözüm odaklı yaklaşımları bizi mutlu etti. Geçenki ziyarette yeni bir rapor sunduk. Turizmden girdisi olan birkaç ülkenin yaptığı ikamet ve vize uygulama modelleri var. Gümüş vize, altın vize ile ilgili birkaç çalışmamız vardı. Farklı ülkelerdeki çalışmaları örnekleyerek onları da ilettik. Komisyon bu kanunla ilgili çalışmayı yapıyor. Görüşmelerden aldığım izlenime göre, geçici süreyle örneğin 6 aylık gibi bir vize, ikamet verilecek. 6 aylık süreçte bizlerin ya da bakanlığın topladığı donelerle yeni bir kanuni düzenleme yapılacak. Ondan sonraki süreçte vizesini, ikametini uzatmak isteyenler çıkan kanun doğrultusunda o şartlara uyuyorsa ikametini alacak. Yoksa alamayacak. Bizim ricamız bir daha mümkün mertebe değiştirilmemek üzere bunun üzerinde çok iyi bir çalışma yapılması oldu. Sürekli değiştirilince ülkemizin pazarı olan insanlar buna alışkın değil. Bu da güven ortamını aşırı derecede zedeliyor. Gayrimenkul ile ilgili ticaret tamamen güvene dayalı. Güven esasını ortadan kaldıracak bu tür sıkıntılı değişiklikler piyasayı çok kötü etkiliyor. Onlar da bunu dikkate aldı. İnşallah bizim bölgemizin de geçmişten bu yana önümüzdeki süreçte öngördüğümüz talepler, ihtiyaçlar doğrultusunda çalışma yapılacağını umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet