Antalya'da motorlu araç sayısında önemli artış!

Antalya, aralık ayı itibarıyla motorlu kara taşıtları sayısında önemli bir artış yaşadı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yayımladığı verilere göre, Antalya'da toplam motorlu araç sayısı 1 milyon 449 bin 123'e ulaştı. Detaylar haberimizde...

Yayınlanma:
Antalya'da motorlu araç sayısında önemli artış!

Antalya, 2023 Aralık ayı itibarıyla Türkiye genelindeki motorlu araç sayısının üzerinde bir artış gösterdi. TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Türkiye genelinde 2023 yılında toplamda 2 milyon 290 bin 280 adet taşıt trafiğe kaydedildi. Bu sayının içinde Antalya'nın payı ise dikkat çekiciydi.

ANTALYA'DA OTOMOBİL SAYISI ÇOĞUNLUKTA

Antalya'daki motorlu kara taşıtları arasında otomobillerin büyük bir çoğunluğu oluşturuyor. 2023 Aralık itibarıyla Antalya'da trafiğe kayıtlı 667 bin 123 otomobil bulunuyor. Bu rakam, toplam motorlu araç sayısının önemli bir bölümünü temsil ediyor.

Antalya'nın yanı sıra, Isparta ve Burdur'da da motorlu araç sayıları dikkat çekiyor. Isparta'da 2023 Aralık itibarıyla 94 bin 310'u otomobil olmak üzere toplam 210 bin 743 araç trafiğe kaydedilirken, Burdur'da ise 62 bin 74'ü otomobil olmak üzere 160 bin 355 motorlu araç bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet