Çanakkale'de Kepez Çayı Yine Taştı

Çanakkale'de şiddetli yağışlar nedeniyle debisi yükselen Kepez Çayı'nın taşması sonucu yaşanan sorunlara ve alınan önlemlere dikkat çekildi. Vali Aktaş'ın yaptığı açıklamalar ve ekiplerin müdahaleleri, bölgedeki durumun ciddiyetini gösteriyor.

Yayınlanma:
Çanakkale'de Kepez Çayı Yine Taştı

Çanakkale'de dün (15 Aralık) başlayan şiddetli yağışlar, Kepez Çayı'nın debisini yükseltti ve çayın taşmasına neden oldu. Yaz aylarında yaşanan yangınlar sonucu toprağa tutunamayan ağaçlar, çayın şiddetli akışıyla sürüklendi. Çayın denize bağlandığı noktadaki köprüde tıkanıklığa neden olan ağaçlar, iş makineleriyle kaldırılarak çayın daha rahat akışı sağlandı.

Vali Aktaş'ın Açıklamaları ve Alınan Önlemler

Vali Aktaş, taşkın sonrası yaptığı incelemelerde, aşırı yağışlar öncesinde meteorolojik uyarılar yapıldığını belirtti. Çanakkale'de devam eden kuvvetli yağışlar ve son orman yangınlarının ardından zarar gören ağaç kalıntılarının dere yataklarını tıkadığını ve Kepez Çayı ile çevre köylerde sıkıntılara yol açtığını anlattı.

Tedbirler ve Çalışmaların Sürekliliği

Vali Aktaş, bölgede herhangi bir can kaybı veya ciddi mağduriyet yaşanmadığını açıkladı. DSİ, Özel İdare, jandarma, emniyet, AFAD ve Kızılay ekiplerinin bölgede aktif olarak çalıştığını ve Afet Koordinasyon Merkezi'nin gece boyunca çalıştığını, bugün de devam edeceğini belirtti. Ayrıca, vatandaşlara riskli bölgelerden uzak durmaları ve yağışların devam ettiği süre boyunca dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Kepez Çayı'nın geçtiğimiz günlerde de benzer sebeplerle taştığı hatırlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet