CHP Belediyeleri, Şiddet ve Tacizle Mücadele İçin Politika Belgesi İmzaladı

Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) bağlı yerel yönetimler, çalışma yaşamında şiddet ve tacizi önlemeye yönelik bir politika belgesi imzaladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'nın duyurusuyla, 249 belediye bu önemli adımı attı.

Yayınlanma:
CHP Belediyeleri, Şiddet ve Tacizle Mücadele İçin Politika Belgesi İmzaladı

Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) bağlı yerel yönetimler, iş yerlerinde şiddet ve tacizle mücadele konusunda önemli bir adım attı. Partinin Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'nın açıklamasıyla, büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyeleri dahil olmak üzere toplam 249 CHP'li belediye, "Yerel Yönetimlerde Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik Politika Belgesi"ni imzaladı.

CHP'li Belediyelerden Somut Adımlar

Bu politika belgesi, şiddet mağduru çalışanlara haklarının korunması, talep edildiği takdirde hukuki ve psikolojik destek sağlanması ve belediyeye yeni işe alım süreçlerinde yüzde 50 cinsiyet kotasının hedeflenmesi gibi somut adımları içeriyor. Nazlıaka, bu adımların zaten var olan uygulamaları daha somut ve etkili hale getireceğini belirtti.

Eşitlik Birimleri ve Sosyal Politikalar

Ayrıca, Nazlıaka Türkiye genelinde 32 belediyede eşitlik birimlerinin kurulduğunu, özellikle kadınlar, çocuklar, engelliler ve yaşlılar için belediye hizmetlerinin önemine dikkat çekti. Gelecek yerel seçimler sonrasında kazanılacak yeni belediyelerde de bu politikaların hızla hayata geçirileceğini ifade etti. Nazlıaka, CHP'nin eşitlik, özgürlük ve sosyal adalet değerlerini temsil ettiğini vurgulayarak, aydınlık bir gelecek için çalışacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet