Cumartesi Anneleri, 29 Yıl Önce Kaybolan İsmail Bahçeci'yi Soruyor

Cumartesi Anneleri, İstanbul'un Galatasaray Meydanı'nda 978. haftalarında toplanarak, gözaltında kaybolan yakınlarının akıbetini öğrenme ve sorumluların yargılanması talebini sürdürdüler. Bu haftaki eylemlerinde, 1994 yılında kaybolan Marmara Üniversitesi öğrencisi İsmail Bahçeci'nin durumuna dikkat çektiler.

Yayınlanma:
Cumartesi Anneleri, 29 Yıl Önce Kaybolan İsmail Bahçeci'yi Soruyor

1995 yılından bu yana, her hafta İstanbul'un Taksim ilçesindeki Galatasaray Meydanı'nda toplanan Cumartesi Anneleri, 978. haftada basın açıklaması yaptılar. Bu grup, gözaltında kaybolan yakınlarının akıbetini öğrenmek ve sorumluların yargılanmasını talep ediyor. Bu haftaki açıklamada, 1994'te Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu öğrencisiyken kaybolan İsmail Bahçeci'nin durumu gündeme getirildi. Açıklamayı Aysel Ocak okudu.

İsmail Bahçeci'nin Kayboluşu ve Ailesinin Mücadelesi

Açıklamada, 90'lı yıllarda Türkiye Öğrenci Dernekleri Federasyonu başkanı olan İsmail Bahçeci'nin politik faaliyetleri ve gözaltına alınma süreci anlatıldı. 1993'te hakkında yakalama kararı çıkarılan Bahçeci'nin ailesi, defalarca polis baskınına maruz kaldı. İsmail Bahçeci, 24 Aralık 1994'te gözaltına alındığı iddia edildi ancak bu durum resmi makamlar tarafından inkar edildi. Bahçeci'nin ailesi, devletin sorumluluklarını yerine getirmediğini ve İsmail'in akıbetinin 29 yıldır karanlıkta bırakıldığını ifade etti.

Cumartesi Anneleri'nin İstekleri ve Devletin Tepkisi

Cumartesi Anneleri, adli makamları İsmail Bahçeci dosyasında maddi gerçeğin açığa çıkmasını sağlamaya ve suçun fail ve sorumlularının tespit edilip cezalandırılmasını talep etmeye çağırıyor. Ayrıca, devletin evrensel hukuk normları içinde hareket etme zorunluluğunu hatırlatmaktan vazgeçmeyeceklerini vurguluyorlar.

Galatasaray Meydanı'nda Devam Eden Eylemler ve Resmi Tepkiler

Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray Meydanı’nda toplanmasına, son 8 haftada olduğu gibi bu hafta da polis tarafından müdahale edilmedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumartesi Anneleri'nin yaşadığı mağduriyetin çözümü için çalışacaklarını ifade etti. Bu gelişmeler, Cumartesi Anneleri'nin uzun süredir süren adalet arayışında önemli bir dönem olarak kayıtlara geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet