Ekrem İmamoğlu: Bırakın Bu İşi, Milletin İşini Çözelim

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kiptaş Kartal Kaper Sitesi'nin daire belirleme töreninde konuştu. Kentsel dönüşüm ve deprem hazırlıklarının önemini vurgulayan İmamoğlu, kamu kurumlarının iş birliği gerektiğini belirtti.

Yayınlanma:
Ekrem İmamoğlu: Bırakın Bu İşi, Milletin İşini Çözelim

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kiptaş Kartal Kaper Sitesi'nin Daire Belirleme kurasında konuştu. İmamoğlu, konuşmasında kentsel dönüşümün önemine ve beklenen Marmara depremine karşı alınması gereken önlemlere dikkat çekti. Kamu kurumlarının bu konuda iş birliği içinde hareket etmesinin gerekliliğini vurgulayan İmamoğlu, hızlı fakat dikkatli hareket edilmesi gerektiğini belirtti. "80 yıl geçse de hazırlanamayacağız" diyerek, yeni yöntemlerin devreye alındığını ve herkesin evinin güvenli olmasının kendisine huzur verdiğini ifade etti.

Yerel Seçimlere Yönelik Mesajlar ve İstanbul'un Geleceği

İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimlerine de değindi. Belediye başkanlığının seçimle geldiğini ve seçimle gideceğini hatırlatarak, bu dönemde görevden ayrılmayı düşünmediklerini söyledi. Kanal İstanbul projesine ve İstanbul'daki lüks konut projelerine eleştirel bir yaklaşım sergileyerek, halkın ihtiyaçlarına odaklanmanın önemini vurguladı. İmamoğlu, sevgi ve saygı kazanmanın öncelikli olduğunu, oy kazanmanın ise bunu takip edeceğini belirtti. Bütçeyi verimli kullanma ve israfı önleme konusundaki kararlılığını dile getirerek, İstanbul için özellikle deprem konusunda büyük hedefler belirleyeceklerini ifade etti.

Son olarak 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin mesajlar da veren İmamoğlu, şunları söyledi:

"İstanbul Belediye Başkanlığı 16 milyon İstanbullunun. Belediye başkanı seçimle gelir, seçimle gider. Bizim bu dönem gitmeye niyetimizi yok onu söyleyeyim de. Kanal İstanbul için gece gündüz çalışıyorlar, neden? Birilerinin arsası var diye, Bırakın bu işi, milletin işini çözelim. İstanbul'da askeri alanlar imara açıldı, lüks konut yapılıyor, yanına yanaşamazsınız. Halkçı çözüm gerekiyor.

Biz önce sizin gönlünüzdeki sevgi ve saygıya talibiz, oy sonradan gelir. Bize vereceğiniz her oy bizi daha da güçlendirir. Ben sizin emanetçinizim sizin her kuruşunuza sahip çıkacağım. Bizim bütçemiz bereketli bütçe, israfa, ranta, parayı çarçur etmeye son. Bu şekilde işimize son gaz devam edeceğiz. İstanbul için başta deprem meselesi için daha büyük hedefler koyacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet