Erdoğan: Akademi Dünyasında İdeolojik Kabilelerle Yüzleşmeliyiz

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kültür, sanat ve akademi alanlarında ideolojik baskılara dikkat çekti ve daha özgürlükçü bir yaklaşımın önemini vurguladı. Ayrıca, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını eleştirdi ve 2024 yılında adaletin sağlanacağına inancını dile getirdi.

Yayınlanma:
Erdoğan: Akademi Dünyasında İdeolojik Kabilelerle Yüzleşmeliyiz

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni"nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yaptı. Erdoğan, konuşmasında kültür, sanat ve akademi dünyasında yaşanan tek tipleştirme ve ideolojik baskılara dikkat çekti. "Dar kadrocu hizipçi anlayışın yerini daha özgürlükçü bir yaklaşım almadan hedeflerimize varamayız" diyerek, daha özgür ve kapsayıcı bir yaklaşımın önemine vurgu yaptı.

Erdoğan'ın Eleştirileri ve Ödüllendirilen İsimler

Erdoğan, ayrıca İsrail'in Gazze'deki saldırılarını eleştirerek, bu durumun tarihte nasıl yargılanacağına dair düşüncelerini paylaştı. "2024 zalimlerin hak ettiği cezayı gördüğü mazlumların yaralarının sarıldığı bir yıl olacaktır" diyerek umutlu bir mesaj verdi. Ödül töreninde, alanında önemli katkılarda bulunan çeşitli sanatçılar ve akademisyenler ödüllendirildi. Bilim ödülü Prof. Dr. Süleyman Uludağ'a, kültür ödülü Prof. Dr. Ali Birinci'ye, müzik ödülü Emel Sayın'a, resim ödülü İlhami Atalay'a, karikatür ödülü Hasan Aycın'a, sinema ödülü Sami Şekeroğlu'na verildi. Dijital sanat ödülü Refik Anadol'a, mimari ödülü Sinan Genim'e, edebiyat ödülü ise Nazan Bekiroğlu'na takdim edildi. Vefa ödülleri Atilla İlhan, Barış Manço, Muhsin Ertuğrul, Samiha Ayverdi ve İsmail Hakkı Uzunçarşılı'ya verildi.

Erdoğan'ın sözleri, kültür ve sanatın öneminin altını çizdi ve Türkiye'nin bu alanlarda yapabileceklerinin geniş kapsamını ortaya koydu. "Teknolojiye, kültüre ve sanata şartların el verdiği en büyük yatırımları yapıyoruz" diyerek, hükümetin bu alanlarda gerçekleştirdiği yatırımlara dikkat çekti. Kültür ve sanatın gelişimi için gerekli özgürlükçü yaklaşımların önemine vurgu yaparak, bu alanlarda ideolojik kabilelerin yarattığı baskıların aşılması gerektiğini belirtti. Bu konuşma, Türkiye'nin kültür ve sanat politikalarına dair geniş bir perspektif sunarak, toplumda bu konulara dair farkındalığın artmasına katkı sağladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bu yıl bilim ödülümüzü geniş bir sahada çalışmalar yapan Prof.Dr.Süleyman Uludağ'da veriyoruz. Hocamızı ödülü için tebrik ediyorum. Kültür ödülümüzü Prof.Dr. Ali Birinci hocamıza takdim ediyorum. Müzik ödülümüzün sahibi de Emel Sayın Hanımefendi'dir. Resim ödülümüzün sahibi de Sayın İlhami Atalay'dır. Karikatür ödülünü de Hasan Aycın'a takdim ediyoruz. Sinema ödülümüzü de sinemada iz bırakan Sami Şekeroğlu'na takdim ediyoruz. Kendisini tebrik ediyoruz.

Dijital sanat ödülümüzü Refik Anadol'a takdim ediyoruz. Kendisi yapay zekayı geliştirerek yaptığı tasarımları kuşağımıza aktarıyor. Mimari ödülümüzü Sinan Genim'e veriyoruz. Sayın Genim İstanbul aşkını hem üstlendiğini projeler hem de restorasyon çalışmalarıyla ortaya koymuştur. Edebiyat ödülümü geçmişten bugüne köprüler kurmuş Nazan Bekiroğlu'na takdim ediyoruz. Bu yılki Vefa ödüllerimizi Atilla İlhan, Barış Manço, Muhsin Ertuğrul, Samiha Ayverdi ve İsmail Hakkı Uzunçarşılı'ya takdim ediyoruz.

Değerli konuklar biz değişimle asırlık değerleri yaşatmanın mümkün olduğunu göstermeye çalıştık. Sorumluluk üstlendiğimiz her yerde medeniyet mirasına sahip çıkmanın mümkün olduğunu göstermeye başladık. Gözü hep dışarıda batıda olanlara diyecek bir şeyimiz ise yok. Bu kişilerden milli bir duruş da beklemiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet