Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan Vefat Etti

Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Okuyan'ın sağlık durumunun son haftalarda ağırlaştığı ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat ettiği açıklandı.

Yayınlanma:
Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan Vefat Etti

Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görmekteyken hayatını kaybetti. Hastane tarafından yapılan açıklamada, Okuyan'ın sağlık durumunun son haftalarda kötüleştiği ve 26 Aralık 2023 tarihinde, yerel saatle 02.46'da çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat ettiği belirtildi. Hastane, Okuyan'ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerini iletti.

Sağlık Durumunun Ağırlaşması

Yaşar Okuyan, geçirdiği iç kanama nedeniyle yoğun bakım ünitesine alınmış ve durumunun kritik olduğu bildirilmişti. Okuyan'ın kızı Ülkü Okuyan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda babasının sağlık durumunun ciddiyetini ifade etmişti. 73 yaşındaki Okuyan, bu sabah yaşamını yitirdi.

Okuyan'ın vefatı, Türk siyaset camiasında üzüntüye neden oldu. Uzun yıllar boyunca Türk siyasetine hizmet eden ve Çalışma Bakanlığı görevini üstlenen Okuyan, siyasi kariyeri boyunca birçok önemli görevde bulunmuştu. Onun vefatı, Türk siyaset tarihinde önemli bir figürün kaybı olarak kayıtlara geçti. Yaşar Okuyan'ın ailesi, dostları ve sevenleri, acı kayıplarını sosyal medya ve çeşitli platformlarda paylaşarak taziyelerini dile getirdiler. Yaşar Okuyan'ın mirası, Türk siyaset tarihindeki yerini koruyacak ve onun anıları saygıyla anılmaya devam edecek.

Yaşar Okuyan Kimdir?

Yaşar Okuyan, 28 Ağustos 1950 yılında Aslen Büyükköy, Çayeli, Rize'den Yalova'ya yerleşen bir ailenin çocuğu olarak doğdu. İstanbul Gazetecilik Yüksek Okulunu bitirdi. Bir dönem gazetecilik yaptı ve İmbat Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Yalova'nın il olmasından sonra 20. Dönem'de Yalova milletvekili seçildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Siyasi yaşamına 1970'li yılların başında MHP'de başladı. Yaşar Okuyan, Mesut Yılmaz’ın ANAP liderliğine seçilmesinden sonra bu partiden Meclis'e girdi. 1999-2002 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini yürüttü. Okuyan, Mesut Yılmaz'la ters düşünce bakanlık görevi ile ANAP'tan ayrıldı. ANAP'tan istifa etmesinin ardından önce eski partisi MHP'ye girdi ve çıktı. Kasım 2004'te Ankara kulislerinde yeni parti kuracağı söylentileri dolaşırken sürpriz yaparak, 28 Şubat sürecinde Hüsamettin Cindoruk ve ekibi tarafından kurulmuş olan Demokrat Türkiye Partisi'nin başına geçti. Mayıs 2005 olağan kongresinde partinin ismini Hürriyet ve Değişim Partisi olarak değiştirtti. Partinin amblemi de ‘yeşil zemin üzerinde güneş’ oldu. Böylece 5 yıl içinde 6 genel başkan (sırasıyla Hüsamettin Cindoruk, İsmet Sezgin, Mehmet Ali Bayar, Yılmaz Hastürk, Sema Küçüksöz ve Önder Günay) değiştirmiş bulunan DTP tarihe karışmış oldu.

2008 yılında genel başkanlığını yaptığı Hürriyet ve Değişim Partisi'ni kapatarak, kadrosuyla birlikte Halkın Yükselişi Partisi'ne katıldı. Daha sonra Yaşar Nuri Öztürk tarafından partiden ihraç edildi.

İşçi Partisi'nin 15 Şubat 2015 tarihinde yapılan kongresinde kurulan Vatan Partisi'nde genel başkan yardımcılığına getirildi. 2018 yılında görevinden ayrıldı. 2019 yılında CHP'ye katıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef alan açıklamaları sonrasında 22 Şubat 2023 tarihinde CHP'den ihraç edildi.

Yaşar Okuyan MHP, ANAP, DYP, HYP ve CHP dahil olmak üzere dokuz farklı partide siyaset yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet