Gazze Şeridi'nde Açlık Krizi

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölen Filistinli sayısı 20 bin 57'ye ulaştı. Aynı zamanda, Gazze'de yaşanan aşırı açlık krizi, uluslararası yardım kuruluşları tarafından dile getiriliyor.

Yayınlanma:
Gazze Şeridi'nde Açlık Krizi

Gazze Şeridi, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in yoğun saldırıları altında. Bu saldırılar sonucunda ölen Filistinlilerin sayısı 20 bin 57'ye ulaştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, son 48 saatte 390 Filistinlinin daha hayatını kaybettiğini ve 734 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralananların toplam sayısı ise 53 bin 320'ye yükseldi.

Gazze'de Artan Açlık Krizi

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'nın Gazze'deki açlık oranlarına ilişkin verilerine tepki gösterdi. Oxfam, Gazze halkının yaklaşık yüzde 90'ından fazlasının aşırı açlık çektiğini bildirdi. Açıklamada, Gazze'deki neredeyse tüm hanelerin her gün öğün atladığına işaret edilerek, açlıkla mücadelenin aciliyeti vurgulandı.

israil-in-saldirilarinda-hayatini-kaybeden-filistinlilerin-sayisi-20-bini-asti-1.jpeg

Uluslararası Toplumun Tepkisi ve Suçlamalar

Oxfam'ın İcra Kurulu Başkan Vekili Aleema Shivji, uluslararası toplumun İsrail'in askeri faaliyetlerine ve Gazze'deki Filistinlilere yönelik toplu cezalandırma politikalarına karşı sessiz kaldığını eleştirdi. Shivji, İngiltere ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Gazze'deki duruma karşı yetersiz ve etkisiz bir tavır sergilediğini, bu durumun insanların açlıktan ölümüne yol açtığını belirtti. Bu durumun uluslararası toplumun gözetiminde gerçekleştiği ve utanç verici olduğu ifade edildi.

Bu açıklamalar, Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail saldırılarının ve yaşanan insani krizin ciddiyetini ortaya koyuyor. Ayrıca, uluslararası toplumun bu krize karşı alması gereken sorumluluklar ve atması gereken adımlar konusunda ciddi eleştirilere maruz kalıyor. Gazze halkının karşı karşıya olduğu zorluklar ve acil insani yardım ihtiyacı, dünya gündeminin önemli maddelerinden biri olmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet