Gazze'ye Yönelik Kara Operasyonu Sonlanıyor Mu?

İsrail'in Gazze'ye yönelik 78 günlük saldırıları ve olası bir kara saldırılarının sona erme hazırlıkları hakkında İsrail basınından gelen iddialar ele alınıyor. ABD'nin İsrail'e daha düşük yoğunluklu operasyonlar yapması yönünde baskı yaptığı ve İsrail ordusunun yüksek kayıplar verdiği bilgileri de bu yazıda yer alıyor.

Yayınlanma:
Gazze'ye Yönelik Kara Operasyonu Sonlanıyor Mu?

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 78'inci gününde devam ederken, İsrail basınından önemli bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik kara saldırılarını sonlandırmaya hazırlanıyor. İsrail devlet televizyonu KAN, adı açıklanmayan kaynaklara dayandırarak, İsrail ordusunun önümüzdeki haftalarda Gazze'deki çatışmanın üçüncü aşamasına geçmeye hazırlandığını duyurdu.

Operasyonel Değişiklikler ve Kayıplar

Haberde, İsrail ordusunun Gazze'deki kara manevralarını sonlandırma, kuvvetlerini azaltma, yedek kuvvetleri terhis etme ve hava saldırılarına başvurma planları olduğu belirtildi. Ayrıca, İsrail ile Gazze Şeridi arasında bir tampon bölge oluşturulması da planlar arasında yer alıyor.

İsrail ordusu, 7 Ekim'de başlayan saldırılar sırasında 472 askerinin öldürüldüğünü, 784 askerinin ise yaralandığını açıkladı. Yaralılar arasında 179'unun durumunun ağır, 302'sinin orta ve 303'ünün hafif olduğu belirtiliyor.

ABD'nin İsrail'e Baskısı ve Gelecekteki Stratejiler

The New York Times, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşerek İsrail'in Gazze'deki yüksek yoğunluklu operasyonlarını azaltması gerektiğini belirttiğini yazdı. Sullivan, İsrail'in Kanal 12 televizyonuna verdiği demeçte, İsrail'in operasyonlarda daha hassas ve hedefe yönelik bir aşamaya geçmesi konusunda Netanyahu ile "yapıcı" görüşmeler yaptığını söyledi. Beyaz Saray sözcüsü John Kirby, Sullivan'ın "yakın gelecekte" daha düşük yoğunluklu operasyonlara olası bir geçişi tartıştığını belirtti. ABD'li bir yetkili, bu değişikliğin, yüksek tempolu ve yoğun temizleme operasyonlarından daha dar ve cerrahi askeri hedeflere odaklanmayı içerebileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet