Giresunlu İdris Güven, ABD'de Emniyet Müdürü Oldu

İdris Güven, New York Polis Departmanı'nda (NYPD) görev alarak 3'üncü sınıf emniyet müdürü rütbesine yükselen ilk Türk kökenli polis oldu. Bu önemli terfi, NYPD'nin 180 yıllık tarihinde bir ilki temsil ediyor ve Türk toplumunun ABD'deki başarılarını simgeliyor.

Yayınlanma:
Giresunlu İdris Güven, ABD'de Emniyet Müdürü Oldu

1978 İstanbul doğumlu İdris Güven, 13 yaşından itibaren ABD'de yaşamaya başladı. NYPD'de 19 yıl boyunca çeşitli görevlerde bulunan Güven, en sonunda teşkilatın askeri rütbe sistemi içinde yarbay pozisyonuna denk gelen 3'üncü sınıf emniyet müdürü rütbesine terfi etti. NYPD'de düzenlenen törende bu başarısını kutlayan Güven, Türk-Amerikan ilişkilerine dikkat çekti ve bu terfinin iki ülke arasındaki sıcak ilişkilerin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Kökleri ve Başarılarıyla İlham Veren Bir Hikaye

Güven, NYPD'nin Cezai Soruşturma Bürosu'nda üst düzey bir emniyet müdürü olarak görev yapıyor. Bu rütbeyle, NYPD'deki yaklaşık 36 bin kişilik personelin yüzde 99,5'inden daha yüksek bir konumda bulunuyor. Ayrıca, NYPD'de görev yapan diğer Türkiye kökenli polislere de başarılar dileyerek, onlara ilham kaynağı oluyor.

Giresunlu İdris Güven'in bu başarısı, yerel basında da geniş yer buldu. Giresun'un Çamoluk ilçesinden olan Güven'in ataması, yerel basında "Giresunlu hemşehrimiz İdris Güven, NYPD'de önemli bir başarıya daha imza attı" şeklinde duyuruldu. Güven, 2018'de Türkiye'de 4'üncü sınıf emniyet müdürü pozisyonuna denk gelen 'kaptan' rütbesini alan ilk Türkiye vatandaşıydı ve şimdi de NYPD içinde en yüksek rütbeye ulaşan Türkiyeli polis olarak tarihe geçti. NYPD'de 200'den fazla Türkiye kökenli polis bulunuyor ve Güven'in bu başarısı, bu topluluğun göz kamaştırıcı başarılarının bir simgesi haline geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet