Hazine ve Maliye Bakanlığı 300 Vergi Müfettiş Yardımcısı Alacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı, farklı disiplinlerden 300 vergi müfettiş yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. Başvurular elektronik ortamda alınacak ve sınavlar Ankara'da düzenlenecek.

Yayınlanma:
Hazine ve Maliye Bakanlığı 300 Vergi Müfettiş Yardımcısı Alacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı, resmi internet sitesi üzerinden bir duyuru yayımlayarak, 300 vergi müfettiş yardımcısı alacağını açıkladı. Bu alımlar, iktisadi ve idari bilimler, hukuk fakülteleri ve mühendislik fakültelerinin bazı bölümlerinden mezun adaylar arasından gerçekleştirilecek. Alım yapılacak adayların büyük çoğunluğu, 270 kişi, iktisadi ve idari bilimler ile hukuk fakültelerinden mezun olacak. Geriye kalan 30 kişilik kontenjan ise mühendislik fakültelerinin belirli bölümlerinden mezun olanlar için ayrıldı.

Başvuru ve Sınav Süreci

Adaylar, 12 Şubat-23 Şubat 2024 tarihleri arasında başvurularını Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden elektronik olarak yapabilecekler. Başvuru süreci, adaya ait son bir ay içinde çekilmiş bir vesikalık fotoğraf ve kişinin kendi el yazısıyla hazırladığı öz geçmişin sisteme yüklenmesiyle tamamlanacak.

Giriş sınavı ise iki ayrı grup için farklı formatlarda gerçekleştirilecek. İktisadi idari bilimler fakültesi ve hukuk fakültesi mezunları için klasik usulde yapılacak olan sınav, 23-24 Mart 2024 tarihlerinde Ankara'da sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört oturumda yapılacak.

Mühendislik fakültelerinin bazı bölümlerinden mezun olanlar için ise sınav 23 Mart 2024 tarihinde test şeklinde ve tek oturum halinde Ankara'da gerçekleştirilecek. Bu alımlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kadrosunu genişletmek ve vergi denetim süreçlerini güçlendirmek adına önemli bir adım olarak görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet