Hindistan sanat sempozyumunda Antalya rüzgarı!

Antalya'nın yetenekli sanatçısı Dr. Melek Günbey Güler, Hindistan'ın Rajasthan ve Gujarat eyaletlerinde düzenlenen sanat sempozyumlarına katılarak Antalya'yı başarıyla temsil etti. Güler'in keçe sanatı, Hintli sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

Yayınlanma:
Hindistan sanat sempozyumunda Antalya rüzgarı!

Türk dostu Ritu Situ Panday'ın küratörlüğünde gerçekleşen sanat sempozyumlarına Türkiye'den katılan 11 sanatçı arasında yer alan Dr. Melek Günbey Güler, Antalya'nın kültürel zenginliğini ve sanatsal çeşitliliğini temsil etti.

GELENEKSEL DANS GÖSTERİMİ VE MÜZİK DİNLETİSİYLE KARŞILANDILAR

Sanatçılar, ilk olarak Udaipur'da gölleri ve tarihi saraylarıyla ünlü bir şehirde geleneksel dans gösterimi, müzik dinletisi ve çiçeklerle karşılandı. Bu etkinlik, sanat buluşmalarına ev sahipliği yapan PN Choyal Vakfı kurucusu Shail Choyal'un organizasyonuyla gerçekleşti.

HİNDİSTAN KÜLTÜRÜNE YAPILAN KATKILAR

Workshoplarda farklı sanat dallarında canlı performanslar sergilenirken, Antalyalı sanatçı Dr. Melek Günbey Güler'in keçe çalışmaları da dikkat çekti. Sanatçılar, Hindistan kültürünü daha yakından tanımak amacıyla yerel sanatçıların atölyelerini ziyaret etti.

KEÇE SANATINI UYGULAMALI OLARAK ANLATTI

Hint-Türk sanat buluşmasının ikinci aşaması Ahmedabad'da gerçekleşti. Küratörlüğünü Ritu Singh'in yaptığı etkinlikte Dr. Melek Günbey Güler, keçe işleme sanatını uygulamalı olarak detaylı bir şekilde katılımcılara tanıttı.

ÖDÜL TÖRENİNE ONUR KONUĞU OLARAK KATILDILAR

Sanatçılar, kültürel gezilerde Hint-İslam mimarisinin öne çıkan örneklerinden Adalaj Sarnıcı'nın zarif taş işçiliği ve mimarisine hayran kaldılar. Güler, ayrıca Udaipur Pasifik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki ödül törenine onur konuğu olarak katıldıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet