İmran Han'ın Cezaevinden Seçimlere Katılacak

Pakistan'ın eski Başbakanı İmran Han, şu anda tutuklu bulunduğu cezaevinden, 2024 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmayı planlıyor. Han'ın adaylığı ve tutukluluk durumu, ülkenin siyasi çevrelerinde büyük bir ilgi odağı haline geldi.

Yayınlanma:
İmran Han'ın Cezaevinden Seçimlere Katılacak

Pakistan'ın eski Başbakanı İmran Han, hâlihazırda tutuklu olduğu halde, 8 Şubat 2024'te yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olarak yarışmayı planlıyor. Bu bilgi, Ulusal basında yer alan haberlere göre, Ravalpindi'de basın mensuplarına Gohar Han tarafından açıklandı. İmran Han'ın, İslamabad, Lahor ve Mianvali bölgelerinden milletvekili adayı olacağı belirtildi.

Hukuki Mücadele ve Tutukluluk Süreci

Siyasi analistler, İmran Han'ın seçimlere katılabilmesi için uzun ve karmaşık bir hukuki süreçten geçmesi gerektiğini vurguluyor. Eski Başbakanın teknik olarak parlamentoya girmeye uygun olduğu ancak hakkında açılmış çok sayıda davanın bulunduğu kaydediliyor.

İmran Han, yolsuzlukla ilgili yargılandığı davada, mahkemenin tutuklama kararı sonrası 5 Ağustos'ta polis tarafından yakalanarak cezaevine gönderilmişti. Yargılandığı yolsuzluk davasında aldığı 3 yıl hapis cezası 29 Ağustos'ta ertelenmiş ve Han kefaletle serbest bırakılmasına karar verilmişti. Ancak, 30 Ağustos'ta hakim Abul Hasnat Zülkarneyn, savcılığın talebi üzerine Han'ın "devlet sırlarını ifşa etmek" suçlamasıyla tutukluluk süresini uzatmıştı.

Gohar Han ise 2 Aralık'ta Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) partisinin yeni genel başkanı olmuştu. İmran Han'ın cezaevinden seçimlere katılma kararı, Pakistan siyasetinde yeni bir dönemi işaret ediyor ve ülke genelinde çeşitli tartışmalara neden oluyor. Bu durum, hem Han'ın politik geleceği hem de Pakistan'ın demokratik süreçleri açısından büyük bir önem taşıyor. Han'ın adaylığı ve seçimlere katılma süreci, ülkede siyasi gündemin en üst sıralarında yer almayı sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet