İsrail, Gazze'deki Hamas Tünellerine Deniz Suyu Basma Operasyonunu Başlattı

İsrail'in Hamas tünellerine yönelik deniz suyu operasyonu başladı. ABD'den gelen tepkiler ve Gazze'de esir tutulanların yakınlarının endişeli reaksiyonları haberin detaylarında.

Yayınlanma:
İsrail, Gazze'deki Hamas Tünellerine Deniz Suyu Basma Operasyonunu Başlattı

Amerika merkezli Wall Street Journal (WSJ), İsrail'in "Gazze metrosu" olarak bilinen Hamas tünellerine deniz suyu basma operasyonunu başlattığını bildirdi. İsrail, 800'e yakın tünel tespit etmiş olsa da, tünellerin beklenenden daha büyük olduğunu iddia etti.

Deniz Suyu Basma İşlemi Detayları ve ABD'nin Tepkisi

Amerikalı yetkililer, bu operasyonun haftalar süreceğini ve 7 farklı pompa sistemiyle gerçekleştirileceğini açıkladı. Operasyonun amacı, Hamas üyelerini ve savaş malzemelerini etkisiz hale getirmek olarak belirtilirken, bazı ABD'li yetkililer ise Gazze'nin tatlı su kaynaklarının tehlikeye girebileceği endişesini dile getirdi.

Biden Yönetimi ve İsrail'in İddiaları

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in deniz suyu salınan tünellerde rehinelerin bulunmadığı iddiasına ilişkin sorulara kesin bir bilgiye sahip olmadığını belirtti. İsrailli yetkililerin iddialarına atıfta bulunan Biden, rehinelerin bulunmadığı konusunda İsrail'in oldukça emin olduğunu, ancak bu iddianın kesin doğruluğunu bilmediğini ifade etti.

Biden, her sivil ölümün mutlak bir trajedi olduğunu vurgulayarak, İsrail'in eylemlerinin amaçlarına uygun olacağı niyetini ifade etti.

Esir Yakınlarının Tepkisi

Gazze Şeridi'nden serbest bırakılan İsrailli kadınlar ve esir yakınları, İsrail'in esirlerin bulunduğu tünellere deniz suyu pompalama planına karşı Başbakan Binyamin Netanyahu'ya tepki göstermişti. Bir kadın, kocasının hala Gazze'de esir tutulduğunu ve bu tünellerin deniz suyuyla doldurulmasının endişe verici olduğunu ifade etti.

Adı belirtilmeyen İsrailli kadın, İsrail'e dönmeden önce kocasının tünellere götürüldüğünü ve esirlerin bulunduğu yerin deniz suyuyla doldurulmasının, onları hedef almanın bir yolu olarak görüldüğünü dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet