İsrail Saldırısında En Az 100 Gazzeli Hayatını Kaybetti

Gazze Şeridi ve çevresindeki son olaylar, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların şiddetini ve bölgedeki insani krizin derinliğini gözler önüne seriyor. Çatışmalar, büyük can kayıplarına ve ciddi altyapı hasarlarına yol açtı.

Yayınlanma:
İsrail Saldırısında En Az 100 Gazzeli Hayatını Kaybetti

Filistin devlet televizyonunun raporuna göre, İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya beldesinde El-Bereş ve Alvan ailelerinin evlerini hedef alan hava saldırıları düzenledi. Gazze'deki sağlık yetkilileri, bu saldırılarda en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini ve 20'den fazla kişinin yaralandığını bildirdi. Ayrıca, en az 100 kişinin enkaz altında kaldığı belirtiliyor. Gazze'nin güneyindeki Han Yunus şehrinde de ağır top atışları ve hava saldırıları sonucu çok sayıda ölü ve yaralı olduğu rapor edildi.

7 Ekim Sonrası Artan Çatışmalar

Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e yönelik kapsamlı bir saldırı başlattı. Bu saldırının, Filistinlilere ve özellikle Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallere karşı bir yanıt olduğu belirtiliyor. İsrail, bu saldırılarda 1.200 İsraillinin öldüğünü ve 5.132 kişinin yaralandığını açıkladı. Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarında ise 18.800 Filistinlinin, bunların 8.000'i çocuk ve 6.200'ü kadın, hayatını kaybettiği bildirildi. Sivil altyapı, özellikle hastane ve eğitim kurumları ağır hasar gördü.

İnsani Durum ve Çatışmaların Etkileri

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında 454 askerin öldüğü belirtilirken, toplamda 122'si karadan işgal sürecinde kaybedildi. Çatışmalara verilen 4 günlük "insani ara" sonrası, 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Ancak İsrail, binlerce Filistinliyi tutuklamaya devam ediyor. Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 297 Filistinli hayatını kaybetti. Lübnan sınırındaki çatışmalarda ise 24 Lübnanlı sivil, 109 Hizbullah mensubu, 5 İsrailli sivil ve 6 İsrail askeri öldü.

Gazze Şeridi, silah zoruyla abluka altında yaşayan yaklaşık 1.9 milyon Filistinli için zorlu bir yaşam alanı haline geldi. Bu insanlar, barınma, gıda, temiz su, ilaç ve sağlık hizmetlerine erişimde ciddi sıkıntılar yaşıyor. Çatışmaların yarattığı insani kriz, bölge halkının yaşam koşullarını daha da zorlaştırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet