İsrail'den Gazze Sınırına Yerleşimciler İçin Destek Planı

İsrail Hükümeti, Gazze Şeridi sınırındaki Yahudi yerleşim birimlerine geri dönenlere maddi destek sağlama planı üzerinde çalışıyor. Bu destek, dönen ailelere önemli mali yardım sağlamayı amaçlıyor.

Yayınlanma:
İsrail'den Gazze Sınırına Yerleşimciler İçin Destek Planı

İsrail Hükümeti, Gazze Şeridi sınırında bulunan Yahudi yerleşim birimlerine dönmeyi kabul eden ailelere maddi destek sağlamayı planlıyor. İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Savunma Bakanlığı, Gazze Şeridi’ne 4 ila 7 kilometre mesafede evi olanların geri dönüşlerini teşvik etmek amacıyla bir maddi destek programı hazırlıyor.

Maddi Destek Detayları ve Uygulama Süreci

Hazırlanan plana göre, İsrail hükümeti, Gazze Şeridi çevresindeki yerleşim yerlerine dönen İsrailli yerleşimcilere maddi yardım yapacak. Yetişkinler için günlük 200 şekel (yaklaşık 54 dolar), çocuklar için ise 100 şekel (yaklaşık 27 dolar) destek verilmesi öngörülüyor. 3 çocuklu bir aile, aylık olarak 21 bin şekel (yaklaşık 5 bin 600 dolar) alabilecek.

İsrail Hükümetinin Tahliye ve Geri Dönüş Politikaları

İsrail hükümeti, daha önce Gazze Şeridi sınırına 4 kilometre veya daha uzakta evi olanların geri dönüşlerine izin vermişti. İsrail ordusu ve hükümeti, bu yerleşimcilerin geri dönüşlerine ilişkin resmi bir tarih belirlemezken, konaklama masraflarını karşılama yükümlülüğünü üstlenmişti. Tel Aviv Üniversitesi'ne bağlı İsrail Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü, 7 Ekim'den bu yana kuzey ve güney bölgelerinden tahliye edilen 126 binden fazla kişinin olduğunu belirtti. İsrail, tahliye edilen vatandaşlarını ülkenin orta kesimlerinde ve Mısır sınırındaki Eliat kentinde otel ve misafirhanelere yerleştirdi. Bu planın, Gazze Şeridi sınırında yaşayan İsraillilerin güvenliğini artırmak ve bölgedeki istikrarı sağlamak amacıyla yapıldığı düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet