İsrailli İstihbarat: Gazze'deki Esirler Öncelik Değil!

İsrail istihbarat kaynaklarına göre, Gazze'deki İsrail esirlerinin güvenliği, İsrail ordusunun yoğun bombardımanları sırasında ikinci planda kaldı. Esirlerin durumu ve saldırıların etkileri, askeri operasyonların karmaşıklığını ve insani maliyetini ortaya koyuyor.

Yayınlanma:
İsrailli İstihbarat: Gazze'deki Esirler Öncelik Değil!

Gazze'de devam eden çatışmalar sırasında İsrail esirlerinin durumu, İsrail istihbarat kaynaklarına göre büyük bir endişe kaynağı. İsrail ordusunun Gazze'deki saldırılarının yoğunluğu, esirlerin güvenliğini tehlikeye atıyor. Tel Aviv merkezli "+972" sitesinin ve Local Call işbirliğiyle yaptığı araştırmaya göre, İsrail ordusu Gazze’deki İsrailli esirlerin yerleri ve güvenlikleri konusunda sınırlı bilgiye sahip olmasına rağmen "acımasız" saldırılar gerçekleştirdi.

Esirlerin Güvenliği ve İsrail Saldırıları

İsrail'in Gazze'ye yönelik ilk aşamadaki saldırılarının yoğun bombardımanları, esirlerin nerede tutulduğuna dair net bilgi olmaksızın yapıldı. İsrail ve Hamas arasındaki esir takasında serbest kalan İsrailliler ve aileleri, esirlerin en büyük korkularının İsrail'in hava saldırılarıyla vurulma tehdidi olduğunu ifade etti. Esir ve ailelerinin açıklamalarında, çoğunun tünellerde tutulmadığı ve İsrail’in saldırılarına karşı savunmasız durumda oldukları ortaya çıktı.

İstihbarat Kaynaklarının Değerlendirmeleri

İsrail'in Gazze'deki saldırılarının ilk haftalarında, İsrail ordusunun sınırlı istihbaratla ve Gazze'nin yarısını imha ederek yoğun bombardımanlar gerçekleştirdiği belirtildi. İstihbarat kaynağı, İsrail ordusunun esirlerin belirli bir binada olduğunu bilse bile, esirlerin zarar görebileceğini bilerek binlerce saldırı gerçekleştirdiğini ifade etti.

Esirlerin Kurtarılması ve Politik Değerlendirmeler

7 Ekim'de kaçırılan ve daha sonra serbest bırakılan İsraillilerden Noam Dan, hükümet yetkililerinin esirlerin yerleri hakkında yanıltıcı bilgiler verdiğini açıkladı. Dan, serbest kalan esirlerin çoğunun yer üstünde, insanların evlerinde olduğunu ve hükümetin açıklamalarının yanlış olduğunu anladıklarını belirtti. İstihbarat kaynakları, esirlerin kurtarılmasının anlaşma olmadan mümkün olmayacağını ve bu konunun hükümetin öncelikleri arasında olmadığını dile getirdi. Bu durum, Gazze'deki askeri operasyonların ve siyasi değerlendirmelerin karmaşıklığını ve insani maliyetini gözler önüne seriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet