İstanbul'da Engelli Vatandaşları Dolandıran Şebekeye Operasyon

İstanbul'da engelli vatandaşlara ÖTV'siz araç satma vaadiyle 82 kişiyi 40 milyon lira dolandırdıkları iddia edilen bir suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Suç örgütünün elebaşları tutuklandı ve 15 şüphelinin mal varlıklarına tedbir konuldu.

Yayınlanma:
İstanbul'da Engelli Vatandaşları Dolandıran Şebekeye Operasyon

İstanbul'da engelli vatandaşları hedef alan büyük bir dolandırıcılık olayı ortaya çıktı. Engelli vatandaşlar, internet üzerinden ÖTV'siz araç satın alma vaadiyle dolandırıldı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, bu konudaki şikayetler üzerine 8 Nisan 2022'de 6 şirket ve 39 kişi hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Nisan ayında gözaltına alınan suç örgütü elebaşı Cengiz S.A. ile Rıdvan D.Y. tutuklandı.

Suç Örgütünün Varlıklarına El Konuldu

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Suç Gelirleriyle Mücadele Büro Amirliği tarafından yapılan incelemelerde, örgüt üyelerinin birinci derece akrabalarının da "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçuna karıştıkları tespit edildi. Bu şüphelilere ait 90 milyon lira değerindeki mal varlıklarına tedbir kararı konuldu. Bunlar arasında 4 daire, 1 arsa, 6 kamyonet, 26 araç, 3 motosiklet, 2 otobüs ve 20 şirket bulunuyor.

Mağdurların Yaşadıkları

Mağdurlardan Yusuf Deniz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, annesi adına engelli araç almak için ilan veren sitelere başvurduğunu ve 600 bin lira ödediğini fakat aracı alamadığını belirtti.

Celal Coşkun ise, amcası için araba almak isterken dolandırıldıklarını ifade etti. Coşkun, şüphelilere üç parça halinde toplam 640 bin lira verdiklerini ancak aracı alamadıklarını ve şüpheliler tarafından sürekli oyalandıklarını anlattı. Bu mağdurlar, şüphelilerin verdiği güveni suiistimal ederek dolandırıcılık yaptıklarını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet