İYİ Parti'nin Aday Belirleme Süreci

Türkiye'de 31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala, siyasi partilerin adayları netleşmeye başladı. Özellikle İYİ Parti, aday belirleme sürecinin yanı sıra içsel sorunlarla da mücadele ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partinin zorlu sürecini "Bu bir savaş, savaşa varım" sözleriyle tanımlıyor. Partinin, özellikle CHP'nin güçlü olduğu bölgelerde kimleri aday olarak göstereceği ise merak konusu.

Yayınlanma:
İYİ Parti'nin Aday Belirleme Süreci

Cumhuriyet gazetesinden Merve Kılıç'ın haberine göre, İYİ Parti'nin İstanbul ve Ankara'da aday belirleme sürecinde zorlandığı, Ankara için ise farklı bir strateji geliştirildiği belirtiliyor. Ankara'da, CHP'nin ülkücü kökenli Mansur Yavaş'ı aday göstermesi ve AK Parti'nin de ülkücü kökenli Turgut Altınok'u aday olarak düşünmesi, İYİ Parti'nin de Ankara için ülkücü kökenli bir aday üzerinde yoğunlaşmasına neden oluyor.

Adaylar ve İstifalar

Ankara'da parti sözcüsü Kürşad Zorlu ve Oktay Vural'ın isimleri geçerken, İstanbul için Buğra Kavuncu'nun düşünüldüğü söyleniyor. Muğla adaylığı için Metin Ergun, Balıkesir için Turhan Çömez öne çıkıyor. 6 Şubat depremlerinden büyük zarar gören Hatay için Gökhan Zan, Mersin için ise Burhanettin Kocamaz'ın adaylıkları gündemde.

Buğra Kavuncu, sosyal medya hesabından İYİ Parti'den istifaların nasıl yapılacağını gösteren bir dizi mesajı paylaştı. Mesajlar, partililere İYİ Parti'den e-Devlet üzerinden kolayca istifa edebilmeleri için yönlendirmeler içeriyordu. Kavuncu, bu duruma karşı gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

Bu gelişmeler, Türkiye'nin siyasi sahnesindeki dengeleri etkileyebilecek nitelikte. Partil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet