Kış Lastik Denetlemeleri ve Zorunlulukları: Cezalar Yaklaşıyor

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yürürlüğe koyacağı Karayolları Trafik Kanunu, araç sahiplerini kış lastikleri konusunda harekete geçirdi. Zorunlu kışlık lastiklerin takılma tarihine dair bilgi arayışı devam ederken, denetlemelerin 1 Aralık 2023'te başlayıp 1 Nisan 2024'te sona ereceği belirlendi.

Yayınlanma:
Kış Lastik Denetlemeleri ve Zorunlulukları: Cezalar Yaklaşıyor

Kış mevsiminin yaklaşması, araç sahiplerini kışlık lastik takma zorunluluğuyla karşı karşıya bırakıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 1 Aralık 2023 itibarıyla başlayacak olan kış lastik denetimlerini duyurdu. Bu denetimler kapsamında zorunlu kışlık lastiklerin takılmaması durumunda cezai yaptırımlar uygulanacak. 1 Nisan 2024 tarihine kadar devam edecek olan bu uygulama öncesinde araç sahipleri, lastik değişimi için lastikçilere yoğun bir ilgi gösteriyor.

1152 TL PARA CEZASI

Karayolları Trafik Kanunu kapsamında yapılacak denetimlerde kışlık lastik takmayan sürücülere 1152 TL para cezası uygulanacak. Ticari araçlarda zorunlu olan kışlık lastik takma zorunluluğu, kişisel araçlar için yasal bir zorunluluk olmamasına rağmen can ve mal güvenliği için öneriliyor. Bu süreçte Bakanlık, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, sınır kapılarındaki birimler aracılığıyla denetlemeler gerçekleştirecek. Araç sahipleri, bu tarihler arasında kışlık lastik takma zorunluluğuna dikkat ederek cezalardan kaçınabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet