Kulp Yangın Davasında Karar: Müftü 'Asli Kusurlu' Kabul Edildi!

Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki Karaağaç Kuran Kursu'nda meydana gelen yangında 6 çocuğun hayatını kaybetmesi sonucu açılan davada, dönemin İlçe Müftüsü Selahattin Özçelik'e 11 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, Özçelik'i yangının meydana gelmesinde "asli kusurlu" buldu.

Yayınlanma:
Kulp Yangın Davasında Karar: Müftü 'Asli Kusurlu' Kabul Edildi!

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Karaağaç köyünde, 1 Aralık 2015 tarihinde çıkan yangında 6 çocuk hayatını kaybetmiş, 6 çocuk yaralanmıştı. Bu olayla ilgili açılan davada, Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi, dönemin İlçe Müftüsü Selahattin Özçelik'e "taksirle birden çok kişinin ölmesi ve yaralanmasına neden olma" suçundan 11 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Mahkemenin Gerekçeli Kararı ve İtiraz Süreci

Mahkemenin gerekçeli kararında, Özçelik’in kurstan sorumlu en üst düzey görevli olarak gerekli önlemleri almaması, kaçak elektrik kullanılması ve yatılı olmayan kursun yatılı olarak kullanılmasında gerekli denetimleri yapmaması nedeniyle "asli kusurlu" olduğu belirtildi. Mahkeme, Özçelik’in savunmalarını suçtan kurtulmaya yönelik olarak değerlendirerek, cezada indirim uyguladı. Özçelik ve avukatları, karara itiraz ederek Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi'ne başvurdu.

Yangının Etkileri ve Yargı Süreci

Yangının meydana geldiği kursun yatılı olmamasına rağmen yatılı olarak kullanılması ve binaya çekilen kaçak elektriğin yönetmeliklere aykırı olması gibi faktörler dikkate alındı. Ayrıca, müftülüğün "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu"na göre gerekli önlemleri almadığı ve risk değerlendirmesi yapmadığı vurgulandı. Bu durum, kurstan sorumlu en yüksek amir olan Özçelik'in asli kusurluluğuna işaret etti. Karara itiraz süreci devam ederken, olayın yargı boyutu ve adalet arayışı önemli bir toplumsal mesele olarak dikkat çekmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet