Marapi Yanardağı'nın Patlaması Sonucu Havalimanı Kapatıldı

Endonezya'nın Sumatra Adası'nda bulunan Marapi Yanardağı'nın patlaması sonucu Batı Sumatra'daki Minangkabau Uluslararası Havalimanı geçici olarak kapatıldı. Yanardağın bu ay içinde ikinci kez patladığı ve daha önceki patlamada kayıplar yaşandığı bildirildi.

Yayınlanma:
Marapi Yanardağı'nın Patlaması Sonucu Havalimanı Kapatıldı

Endonezya'nın Sumatra Adası'nda bulunan Marapi Yanardağı, bu ay ikinci kez patladı. Yerel medya kuruluşu Voidotid'in haberine göre, bu patlama sonucunda Batı Sumatra'daki Minangkabau Uluslararası Havalimanı geçici olarak kapatıldı. Patlama, ülkedeki Volkanoloji ve Jeolojik Tehlike Azaltma Merkezi (PVMBG) tarafından doğrulandı.

Patlama ve Önlemler

Marapi Yanardağı'nın patlaması sonucunda ölüm veya altyapı hasarı bildirilmedi. Ancak, halka ve turistlere, etkilenen bölgelerdeki faaliyetlerden kaçınmaları yönünde tavsiyede bulunuldu. Daha önce, aralık ayının başlarında meydana gelen patlamada 23 kişi hayatını kaybetmiş ve 50 dağcı afet bölgesinden kurtarılmıştı.

thumbs-b-c-673492fa571c54f5b9b166787a3e8e14.jpeg

Endonezya'nın "Pasifik ateş çemberi" deprem ve volkan kuşağında yer alması nedeniyle 130 aktif yanardağ bulunuyor. Marapi'nin ise dünyanın en aktif yanardağlarından biri olduğu biliniyor. Bu son patlama, Endonezya'daki yanardağların ne kadar etkin ve tehlikeli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu tür doğal afetler, bölgedeki yaşamı ve altyapıyı önemli ölçüde etkileyebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet