Meteorolojiden Marmara Bölgesi İçin Şiddetli Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, Marmara Denizi'nde fırtına ve Batı Karadeniz bölgesinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Fırtınanın Marmara'da akşam saatlerinde etkisini yitirmesi, Batı Karadeniz'de ise yağışların çeşitli illerde etkili olması öngörülüyor.

Yayınlanma:
Meteorolojiden Marmara Bölgesi İçin Şiddetli Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu raporuna göre, Marmara Denizi bölgesinde kuvvetli fırtına bekleniyor. Rüzgarın, bugün öğleden sonra batı ve güneybatı yönlerinden eserek 6 ile 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın, akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

Batı Karadeniz'de Kuvvetli Yağış Tahmini

Batı Karadeniz bölgesinde ise, bu akşam saatlerinden itibaren Düzce ve Sinop illerinde kuvvetli yağmur bekleniyor. Ayrıca, Zonguldak, Bartın, Bolu ve Karabük'te kuvvetli yağmur ve yer yer karla karışık yağmurun görülmesi tahmin ediliyor.

Bölgenin yüksek kesimlerinde, özellikle Bolu'nun yüksekleri, Çankırı'nın kuzeyi, Düzce'nin doğu ve yüksek kesimleriyle Zonguldak ve Bartın'ın iç ve yüksek kesimlerinde orta kuvvette ve yer yer kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Kastamonu il genelinde ise kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı olması tahmin ediliyor. Bu hava koşullarının bölgedeki ulaşım ve günlük yaşam üzerinde etkileri olabileceği, vatandaşların ve ilgili kurumların dikkatli ve hazırlıklı olmaları gerektiği vurgulanıyor. Bu hava durumu uyarıları, özellikle kış aylarında bölge halkı ve seyahat planlayanlar için önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet