Öğrencilerin Gösterilerle Renklendirdiği Mevlâna Haftası Programı

Alanya'da düzenlenen Mevlâna Haftası programında öğrencilerin sunduğu semazen gösterisi, ney dinletisi, tiyatro oyunları ve ritim gösterileri ile renklendirilen etkinlik, katılımcılara çeşitli ikramlarla son buldu.

Yayınlanma:
Öğrencilerin Gösterilerle Renklendirdiği Mevlâna Haftası Programı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Müftü İlhan’ın konuşmalarıyla devam etti. Müftü İlhan, ‘Mevlâna Haftası’ vesilesiyle hoşgörü ve yardımlaşmanın önemine değinerek, “Mevlana’yı iyi anlamamız gerekir. Mevlâna, hayatını Kur’an’a hizmete adamış, Peygambere tabi olan bir zattır” dedi. Müftü İlhan ayrıca, “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” hadisi şerifini hatırlatarak, “Hayatımızı affetmeye, merhamet etmeye, insanlara iyi davranmaya yönlendirmeliyiz. Merhamet, affetmek ve iyilik yapmak bizim hayatımızı kuşatan önemli kavramlardır. En büyük mutluluk ise başkalarının gönlünü kazanmaktır. İslam, merhamet dinidir ve merhamet sahibi olan bir insan kimseye zulmetmez.’’ ifadelerini kullandı.

alanya-muftusu-2.webp


ÖĞRENCİLER GÖSTERİLER SUNDU
Program kapsamında öğrenciler tarafından semazen gösterisi, ney dinletisi, tiyatro oyunları, ritim gösterileri ve şiir dinletisi sundu. Alanya Belediyesi Mahmutlar Düğün Salonu’nda düzenlenen programa Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, okul yöneticileri, okul öğretmenleri, öğrenciler ve velileri katıldı. Program, öğrencilere çeşitli ikramların yapılması ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet