Saldırıya Uğrayan Öğretim Üyesi Dr. Salih Zafer Dicle Hayatını Kaybetti

İzmir Konak'ta bir kafeteryada çıkan kavgada ağır yaralanan Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Salih Zafer Dicle, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yakınları, Dicle'nin organlarını bağışlama kararı aldı.

Yayınlanma:
Saldırıya Uğrayan Öğretim Üyesi Dr. Salih Zafer Dicle Hayatını Kaybetti

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir kafeteryada 21 Aralık'ta meydana gelen bir kavgada yaralanan Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Salih Zafer Dicle, aldığı darbeler sonucu ağır yaralandı. Dicle, olaydan bu yana DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesinde tedavi altında bulunuyordu. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen 64 yaşındaki öğretim üyesinin beyin ölümü gerçekleşti ve yaşamını yitirdi.

Organ Bağışı ve Cenaze İşlemleri

Salih Zafer Dicle'nin yakınları, acı kayıplarının ardından organlarını bağışlama kararı aldı. Dicle'nin karaciğer, böbrek ve korneaları, gerçekleştirilen operasyonla alınarak, ihtiyaç duyan hastalar için kullanılmak üzere bağışlandı. Cenazenin, organ bağışı işleminin ardından Adli Tıp Kurumu'na sevk edileceği öğrenildi.

Kavganın Detayları ve Sonrası

Olay, Eşrefpaşa Mahallesi'ndeki bir kafeteryada, daha önce aralarında husumet bulunan iki grup arasında barışmak amacıyla gerçekleştirilen bir toplantı sırasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle yaşandı. Kavgada ağır yaralanan Dr. Salih Zafer Dicle, hastaneye kaldırılmıştı. Olayla ilgili gözaltına alınan S.K, E.G. ve T.G. isimli şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu trajik olay, toplumda şiddetin sonuçları ve öğretim üyelerine yönelik saldırıların ciddiyeti üzerine dikkat çekerken, aynı zamanda organ bağışının önemini de gündeme getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet