Kuveyt Emiri hayatını kaybetti

Kuveyt Kraliyet Sarayı, ülkenin onuncu Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın Cumartesi günü hayatını kaybettiğini duyurdu. Üç yıllık iktidarın ardından vefat eden Emir, ülke genelinde yas ilan edilmesine neden oldu.

Yayınlanma:
Kuveyt Emiri hayatını kaybetti

Kuveyt Kraliyet Sarayı, Emir Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın Cumartesi günü vefat ettiğini açıkladı. Üç yıllık iktidarın ardından vefat eden Şeyh Nevvaf, Kuveyt'in onuncu Emiri olarak biliniyordu. Kuveyt devlet televizyonunda yayınlanan açıklamada, Emir'in ölümüyle ilgili büyük bir üzüntü ve keder ifade edildi.

Emir Nevvaf'ın Son Günleri ve Sağlık Durumu

Kasım ayının sonlarında, Şeyh Nevvaf açıklanmayan bir rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. O günden itibaren tedavisi hastanede devam ediyordu. Ayrıca, Kuveyt Emiri'nin Mart 2021'de de tıbbi kontroller için ABD'ye gittiği bilgisi daha önce devlet medyası tarafından paylaşılmıştı.

Şeyh Nevvaf'ın İktidara Gelişi ve Yönetimi

Şeyh Nevvaf, üvey kardeşi Şeyh Sabah es-Ahmed el-Caber es-Sabah'ın 91 yaşında ABD'de vefat etmesinin ardından Eylül 2020'de yemin ederek Kuveyt Emiri olarak göreve başlamıştı. Kısa süren iktidarının ardından vefat eden Şeyh Nevvaf, ülkesinde saygın bir lider olarak anılıyor. Vefatının ardından ülkede yas ilan edildiği ve halkın büyük bir üzüntü içinde olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet