Sosyal Medyaya 30 Dakika Ara Vermek, Zihin Tazeliyor

Ruhr Üniversitesi ve Almanya Zihin Sağlığı Merkezi'nin ortak araştırması, sosyal medya kullanımının azaltılmasının zihin sağlığını ve iş performansını olumlu yönde etkilediğini gösterdi. Araştırma, sosyal medya kullanımının işe odaklanmayı ve tatmin duygusunu artırdığını belirtiyor.

Yayınlanma:
Sosyal Medyaya 30 Dakika Ara Vermek, Zihin Tazeliyor

Ruhr Üniversitesi ve Almanya Zihin Sağlığı Merkezi tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, sosyal medya kullanımının zihin sağlığı ve iş performansı üzerindeki etkisini inceledi. "Behaviour and Information Technology" dergisinde yayımlanan araştırmada, 166 çalışan katılımcı iki gruba ayrıldı. Araştırma öncesinde katılımcılara iş yükü, iş memnuniyeti, işlerine bağlılık, zihin sağlığı, stres seviyesi ve kovulma korkusu gibi konularda anketler uygulandı.

Araştırmanın Bulguları ve Sonuçları

Araştırmada birinci grup, günlük sosyal medya alışkanlıklarını sürdürürken, ikinci grup bir hafta boyunca günlük sosyal medya kullanımını 30 dakika azalttı. Araştırmanın sonuçlarına göre, sosyal medya kullanımını azaltan ikinci grup, çok çalışma duygusunda ve işten kovulma korkusunda azalma gösterdi. Ayrıca bu gruptakiler zihinsel olarak kendilerini daha iyi hissetti ve işlerine daha çok odaklanarak işlerinden daha fazla tatmin oldu.

Doçent Dr. Julia Brailovskaia'nın Yorumu

Ruhr Üniversitesinden Doçent Dr. Julia Brailovskaia, araştırmanın sonuçlarını, "Beynimiz, özellikle elimizdeki işten başka bir yere dikkatimizi çeken sürekli dikkat dağılmalarıyla başa çıkmak için mücadele veriyor. Sosyal medyalarını kontrol etmek için işlerini sürekli yarıda bırakan kişiler daha çok zorlanıyor" şeklinde yorumladı. Bu bulgular, sosyal medyanın günlük kullanımının iş hayatı üzerindeki etkilerine ışık tutarken, sosyal medya kullanımının azaltılmasının zihin sağlığı ve iş performansı üzerinde olumlu etkileri olduğunu gösteriyor. Araştırma, sosyal medya kullanımının azaltılmasının iş hayatındaki odaklanma ve memnuniyet seviyesini artırabileceğini ortaya koyuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet