TÜİK verileri açıklandı! Alanya fark yarattı

TÜİK tarafından yayımlanan 2023 turizm verilerine göre, Alanya bölgesi turizmde büyük bir başarı elde etti. TÜİK verilerine göre, 2023 yılında Alanya, 56 milyon 693 bin ziyaretçi ağırlayarak 2019'a göre yüzde 9,21, 2022'ye göre ise yüzde 10,42 artış kaydetti.

Yayınlanma:
TÜİK verileri açıklandı! Alanya fark yarattı

Turizm sektöründeki pandemi sonrası toparlanma, 2023 yılında Alanya ve Antalya bölgesinde kendini gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, bölge, 2023 yılında yüzde 9,21'lik bir artışla yabancı ve yerli ziyaretçilerini ağırladı. Alanya Turizm Tanıtma Vakfı ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, başarıyı pandemi sonrası turizm sektöründeki canlanmanın bir göstergesi olarak değerlendirdi.

BAŞARI RAKAMLARI

Toplam Ziyaretçi Sayısı: 2023 yılında bölge, 49 milyon 209 bin yabancı ve 7 milyon 584 bin yurt dışı ikametli vatandaşı ağırlayarak toplamda 56 milyon 693 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Yabancı Ziyaretçi Artışı: 2019'a göre yüzde 9,21 ve 2022'ye göre yüzde 10,42'lik bir artış yaşandı.

En Fazla Ziyaretçi Gönderen Ülke: Rusya, yüzde 20,66 artışla 6 milyon 313 bin ziyaretçi göndererek Türkiye'ye en fazla ziyaretçi gönderen ülke oldu.

Diğer Önemli Ülkeler: Almanya ve İngiltere, sırasıyla 6 milyon 193 bin ve 3 milyon 800 bin ziyaretçi ile Türkiye'nin en çok ziyaretçi gönderen ikinci ve üçüncü ülkeleri oldular.

DEĞERLENDİRMELER VE GELECEK BEKLENTİLERİ

Mehmet Dahaoğlu, turizmin dünya genelindeki gelişmelerden ve pandemiden oldukça etkilendiğini belirtirken, Alanya'nın Türkiye turizmindeki önemine vurgu yaptı. Dahaoğlu, bu başarının pandemi sonrası varolma savaşını kazandıklarının resmi olduğunu söyledi. Ayrıca, turizmin sürdürülebilirliğinin mümkün olduğunu ifade ederek, fiyat politikasındaki sıkıntılara rağmen umutlarını koruduklarını belirtti.

OLUMLU DÖNÜŞLER VE TANITIM ÇALIŞMALARI

Dahaoğlu, Alanya bölgesinin uluslararası fuarlardan aldığı olumlu dönüşleri ve devam eden tanıtım çalışmalarını paylaştı. Tur operatörlerinden gelen olumlu dönüşlerin yanı sıra İngiltere, Hollanda, Finlandiya gibi ülkelerde düzenlenen fuarlardan da olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi. Mehmet Dahaoğlu, pandemi koşullarının uygun olması halinde hedeflerine ulaşma ihtimallerinin büyük olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet