Yapay Zeka İle Müşteri Suçlaması: ABD'li İlaç Şirketine Ceza Verildi

ABD'li ilaç şirketi Rite Aid, müşterileri haksız yere hırsızlıkla suçlamak için kullandığı yüz tanıma teknolojisi nedeniyle FTC tarafından 5 yıl süreyle bu teknolojiyi kullanmaktan men edildi.

Yayınlanma:
Yapay Zeka İle Müşteri Suçlaması: ABD'li İlaç Şirketine Ceza Verildi

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Rite Aid ilaç şirketinin, 2012-2020 yılları arasında yüzlerce mağazasında kullandığı yüz tanıma teknolojisi nedeniyle müşterilerin haksız yere hırsızlıkla suçlanmasına yol açtığı gerekçesiyle, şirkete bu teknolojiyi kullanma yasağı getirdi. FTC, Rite Aid'in yüz tanıma teknolojisini kötüye kullandığını ve gerekli güvenlik önlemlerini almadan uyguladığını belirterek, 5 yıl süreyle bu teknolojinin kullanımını yasakladı.

Rite Aid'in Yüz Tanıma Teknolojisindeki İhlaller

FTC'nin açıklamasına göre, Rite Aid, mağaza çalışanlarının müşterileri haksız yere hırsızlıkla suçlamasına neden olan yüz tanıma teknolojisini kötüye kullandı. Ayrıca, şirketin bu teknolojiyi kullanırken makul prosedürleri uygulamadığı ve tüketicilerin zarar görmesini engellemediği belirtildi. Bu durum, şirketin teknolojiyi kullanma şeklinin ve güvenlik prosedürlerinin yetersiz olduğunu gösteriyor.

Rite Aid'in Yanıtı ve Teknoloji Kullanımı

Rite Aid, internet sitesinden yaptığı açıklamada, yüz tanıma teknolojisini sınırlı sayıda mağazada kullandığını ve bu uygulamayı yaklaşık üç yıl önce durdurduğunu bildirdi. FTC'nin aldığı bu karar, teknolojinin yanlış kullanımının müşteriler üzerindeki olumsuz etkilerini ve yüz tanıma teknolojilerinin etik kullanımı ile ilgili tartışmaları gündeme getiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet