Yurt Dışından Getirilen Mobil Cihaz ve Araçlar İçin Yeni Düzenlemeler

KP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, yurt dışından getirilen mobil cihazların ve emekli vatandaşların taşıtlarının Türkiye'de kullanım sürelerine ilişkin yeni düzenlemeleri duyurdu. Bu düzenlemelerle, mobil cihaz kullanım süresi ve emekli vatandaşların taşıtlarının ülkede kalma süresi uzatılıyor.

Yayınlanma:
Yurt Dışından Getirilen Mobil Cihaz ve Araçlar İçin Yeni Düzenlemeler

Zafer Sırakaya, yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye'de kayıt altına alınmadan kullanılma süresinin 120 günden 180 güne çıkarılacağını açıkladı. Yeni düzenlemeyle, e-Devlet üzerinden 'Geçici haberleşme' başvurusu yapılması durumunda, bu cihazların kullanım süresi 2 defaya mahsus olmak üzere 30'ar gün daha uzatılabilecek. Bu düzenlemenin, yurt dışından getirilen telefonların kullanımını kolaylaştırması bekleniyor.

Emekliler İçin Taşıt Süre Uzatımı

Sırakaya'nın açıklamalarına göre, yurt dışından emekli olup Türkiye'de kalan vatandaşların taşıtları için de yeni bir düzenleme getirildi. Yurt dışından emekli olan vatandaşlar, Türkiye'ye getirdikleri taşıtları için ilk etapta 730 gün süre alacaklar. Bu süre dolduktan sonra, yurt dışına çıkış yapmadan bir defaya mahsus olmak üzere 730 günlük ek süre alabilecekler. Bu, taşıtların Türkiye'de toplamda 4 yıl kalabileceği anlamına geliyor. Bu haktan yararlanmak isteyen emekliler, ilk 2 yıllık süre dolmadan gümrük müdürlüklerine başvurarak, araçlarını yurt dışına çıkarmadan 2 yıl daha süre uzatabilecekler. Bu düzenleme, Türkiye'de ikamet eden emeklilerin taşıt kullanımını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Bu yeni düzenlemeler, 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek. Bu değişiklikler, hem yurt dışından getirilen mobil cihazların kullanımını hem de emeklilerin taşıt kullanımını kolaylaştıracak şekilde tasarlanmıştır.

Sırakaya, şu ifadeleri kullandı:

"Bu sürenin tamamı kullanıldıktan sonra yurt dışından emekli olan vatandaşlarımızın taşıtı ile yeniden yurt dışına çıkış yapmasına gerek olmaksızın; bir defaya mahsus olmak üzere 730 güne kadar ek süre verilmesine yönelik düzenlememiz 2024'te yürürlüğe giriyor. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. Sırakaya'nın paylaştığı infografiğe göre, geçici ithalat kapsamında Türkiye'ye getirilen araçların ülkede kalma süresi, yurt dışından emekli olanlar için 4 yıla çıkarılıyor. Yurt dışında ikamet eden emekliler, Türkiye'ye getirdikleri araçların burada kalma süresini 1 defaya mahsus 2 yıl daha uzatabilecekler. İlk 2 yıllık süre dolmadan gümrük müdürlüklerimize başvuran emeklilere, araçlarını yurt dışına çıkarıp 185 gün beklemeye gerek kalmadan, 2 yıl daha süre verilecek. Bu haktan halihazırda Türkiye'de bulanan araçlar da yararlanabilecek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet