Zonguldak'ta Batan Gemideki 7 Personelin Aranışı 35 Gündür Devam Ediyor

Zonguldak'ta batan gemideki 7 kayıp personel için arama çalışmaları 35 gündür devam ediyor. 19 Kasım'da fırtına sebebiyle batan gemideki arama çalışmaları hala sürüyor

Yayınlanma:
Zonguldak'ta Batan Gemideki 7 Personelin Aranışı 35 Gündür Devam Ediyor

Zonguldak Ereğli ilçesi açıklarında, 19 Kasım'da fırtına nedeniyle mendireğe çarparak batan Türk bayraklı "Kafkametler" adlı kuru yük gemisindeki kayıp 7 kişilik mürettebatın arama çalışmaları 35 gündür devam ediyor. Bu trajik kazada, gemide bulunan 12 kişilik Türk mürettebatından 5'inin cansız bedenine ulaşılmıştı. Kayıp personeli bulmak için Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD ve diğer ekipler, karadan ve kıyı şeridinden yoğun bir şekilde arama faaliyeti yürütüyor.

Kayıp Mürettebatın Arama Çalışmaları

Denizcilik Genel Müdürlüğü kontrolünde, gemi kurtarma ve enkaz kaldırma şirketi de kayıp mürettebatı arama ve batık geminin enkazını kaldırma çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalar, deniz ve karada eş zamanlı olarak sürdürülüyor. Arama ekipleri, zorlu hava ve deniz koşullarına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar.

Başka Bir Kargo Gemisinin Söküm Çalışmaları

Aynı tarihte, fırtına nedeniyle Karadeniz Bölgesi'nde sürüklenerek karaya oturan Kamerun bayraklı "Pallada" isimli kargo gemisinin söküm çalışmaları da devam ediyor. Bu gemi, Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyordu. "Pallada" gemisinin söküm işlemi, kazanın ardından başlatılmış ve halen devam etmektedir.

Bu iki olay, Karadeniz Bölgesi'nde denizcilik güvenliği ve tehlikeleri konusunda dikkat çekiyor. "Kafkametler" gemisinin batması ve "Pallada" gemisinin karaya oturması, denizcilik sektöründeki risklerin ve alınması gereken önlemlerin önemini bir kez daha gündeme getiriyor. Ayrıca, bu tür olayların mürettebat ve çevre üzerindeki etkileri, deniz güvenliği konusunda daha fazla farkındalık ve önlem alınmasının gerekliliğini ortaya koyuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet