Zonguldak'ta Batan Gemiden İlk Su Altı Görüntüleri Ortaya Çıktı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında batan 'Kafkametler' gemisinin su altı görüntüleri ortaya çıktı. Kayıp 7 mürettebatın arama çalışmaları 31. gününde sürerken, batık kaldırma çalışmaları da planlanıyor.

Yayınlanma:
Zonguldak'ta Batan Gemiden İlk Su Altı Görüntüleri Ortaya Çıktı

Zonguldak'ta, Ereğli ilçesi açıklarında fırtına nedeniyle mendireğe çarpıp batan 'Kafkametler' isimli kuru yük gemisinin su altındaki görüntüleri ortaya çıktı. 19 Kasım'da meydana gelen kazada, gemiyle iletişim kesilen 12 mürettebatın arama-kurtarma çalışmaları hâlâ devam ediyor.

Kayıp Mürettebatın Aranması ve Bulunanlar

Deniz Kuvvetleri, AFAD, Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı özel birliklerin katıldığı arama-kurtarma çalışmalarında, gemi personelinden 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp mürettebat üyeleri; kaptan Cemal Turan, 3'üncü Kaptan Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2'nci Makinist Göksel Özel, Usta Gemici Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar ve Yağcı Ömer Hebip'in bulunması için çalışmalar sürüyor. 31'inci günde devam eden aramalarda, 'Nene Hatun' gemisi de kullanılıyor.

1kapak-002.webp

Batık Gemi Görüntüleri ve Batık Kaldırma Çalışmaları

Kazadan bu yana süren çalışmalar sırasında, 'Kafkametler' gemisinin batığının görüntüleri elde edildi. Görüntülerde, geminin adının yazıldığı bölüm ve bazı parçalar net olarak görülüyor. Bölgede karadan ve denizden botlar ve dalgıçlarla yapılan arama-kurtarma çalışmaları, hava ve deniz şartlarına bağlı olarak devam ediyor. Ayrıca, geminin batığının kaldırılması için planlanan çalışmalara ilişkin süreç de ilerliyor. Bu olay, deniz kazalarının ciddiyetini ve arama-kurtarma ekiplerinin özverili çalışmalarını gözler önüne seriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet