Helvacı'da Geleneksel Asker Hayırı Ve Mevlit Düzenlendi

Aliağa’nın Helvacı Mahallesi'nde Düzenlenen Geleneksel Asker Hayrı Yemeği Ve Mevlidine Yüzlerce Vatandaş Katıldı.

Yayınlanma:
Helvacı'da Geleneksel Asker Hayırı Ve Mevlit Düzenlendi

Aliağa’nın Helvacı Mahallesi'nde Düzenlenen Geleneksel Asker Hayrı Yemeği Ve Mevlidine Yüzlerce Vatandaş Katıldı.

Helvacı Mahallesi Gençliği, askere gidecek gençlerini, Dualar eşliğinde “Asker hayrı” ile uğurladı.

 İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Helvacı Mahallesi, askere gidecek gençleri, dualar eşliğinde “asker hayrı” ile uğurladı. Kınalı kuzuları vatani göreve gönderen Helvacı halkı, geleneksel asker hayrı ve mevlidinde bir araya geldi.

KINALI KUZULAR DUALARLA UĞURLADI
Aliağa Belediyesi’nin desteği ile Helvacı gençliği tarafından organize edilen Geleneksel Helvacı Asker Hayrı ve Mevlidine Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir ve İlçe protokolü katıldı.

KURU FASULYE VE KEŞKEK İKRAM EDİLDİ
Programda geleneksel asker yemeği gün boyu gelen konuklara ikram edildi. Kuru Fasulye, kavurmalı pilav ve turşudan oluşan asker yemeğinin menüsünde, yarma buğday ve etten yapılan Anadolu'nun geleneksel yemeği keşkek de ikram edildi. Helvacı Düğün Salonu Bahçesinde geceden vurulan ve kazanlarda odun ateşinde pişen keşkek ile yine odun ateşinde pişirilen yemekler Helvacı gençleri tarafından misafirlere dağıtıldı.

BAŞKAN ACAR, ASKER AİLELERİ VE GENÇLERLE BULUŞTU
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 2002/1 tertip olarak Şubat ayında askere gidecek gençlerin büyük gurur ve heyecan yaşadığı geleneksel asker uğurlama programında gençlerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşlarla tek tek selamlaşan ve hal hatır soran Başkan Acar’ın Asker aileleri ve gençlerle buluşmasında samimi sohbetler ve duygusal anlar yaşandı. Dualar ve mevlit okunan asker yemeğinde gençlerin gururuna ve heyecanına ortak olan Başkan Acar, “Vatani görevinizi hayırlısıyla yapmanızı diliyorum. Hepinize şimdiden hayırlı teskereler diliyorum.” Dedi.

Askere gidecek olan gençler ise yaptıkları sohbetlerde “Askere Uğurlama Mevlidi ve Hayrı, Helvacı’nın yıllardır devam eden güzel bir geleneği. Biz bu örf ve âdetimizi bugün yerine getiriyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Serkan Acar’a desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Başkanımızdan Allah Razı olsun Askere gideceğimiz için heyecanlıyız, gururluyuz” şeklinde konuştular.  


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet